Keçeli, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında dış politikadaki sıcak başlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

GAZZE'YE YARDIMLAR

Oradaki insani felaket giderek daha kötü bir hale dönüşüyor. Ramazan ayında da Gazzeli kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz. Krizin başından bu yana Gazze'ye yaptığımız yardım 40 bin tonu aştı. Gazze'ye havadan insani yardım operasyonu da başladı. Buraya da destek sağlamak üzere yaklaşık 9 bin ton tıbbi malzeme ve bebek malzemesi tedarik ettik. Birçok paraşüt de Ürdün makamlarında bu operasyona destek vermek üzere iletildi. Gazze'den tahliye bu sabah itibariyle bin 489 vatandaşımızı Gazze'den tahliye ettik.

DENİZ YOLUYLA GAZZE'YE YARDIM

ABD'nin Gazze'deki insani felakete bir çözüm arayışı içine girmesini dünya kamuoyunun ABD üzerinde kurduğu basının bir sonucu olarak görüyoruz. Deniz yoluyla, hava yoluyla yardım ulaştırılması kara yoluyla ulaştırılacak bir yardımı ne nitelikle ne de nicelik olarak alternatifi değil. Bu bizim öznel bir değerlendirmemiz değil, BM ve sivil toplum kuruluşları da aynı gözlemde bulunuyorlar. Washington'da Amerikalılara verdiğimiz mesajların temelinde bu yatıyor. "Bir an önce ateşkes sağlayalım, bu esnada da insani yardımların en etkili ve hızlı sürdürülebilir şekilde Gazze'ye girmesi için İsrail üzerindeki bütün etkinizi kullanın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mete Gazoz'a tebrik mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mete Gazoz'a tebrik mesajı

BAKAN FİDAN'IN ABD TEMASLARI

Keçeli, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın geçtiğimiz günlerde yatığı ABD ziyaretinde, terörle mücadele konusunda Washington'a net mesajlar verildiğini söyledi. Keçeli, "Terörle mücadele alanında bizim ABD'ye çok net bir mesajımız oldu. PKK, YPG ve FETÖ'yle ilgili beklentilerimizi net bir şekilde ilettik. Müttefik bir ülkenin, ülkemizin güvenliğini hedef alanlarla iş birliği yapmasının kabul edilemez olduğunu belirttik. Türkiye-ABD Stratejik ilişkilerinin daha fazla derinleşmesinin önündeki en büyük engelin ABD'nin YPG'ye verdiği destek olduğunu aktardık" dedi.