Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının arasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sürece ve komisyonun İmralı'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin tartışmalara değinen Doğan, şunları söyledi:

Kamyonet Ve Otomobil Çarpıştı, 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı
Kamyonet Ve Otomobil Çarpıştı, 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

"Komisyon İmralı'ya gitsin mi? Yanıtı belli. Bu bir sorun ya da sorun olmamalı. Bu durumda biz siyasi partilere düşen nedir? Aklımızı doğru kullanmak. Siyasi aklı doğru zamanda doğru yerde söz konusu momenti kaçırmadan kullanmak ne kadar önemliyse vicdanımızı da dinlemek o kadar önemli. Yalanlara inanmayacak kadar çok hakikat gördük. Hiç kimse artık başka gerekçelere sığınmamalı. Herkes artık aklını ve vicdanını dikkate alıp karar almalı. Hiçbir parti kendini bu süreçten muaf tutamaz, tutmamalı. Hepimizi ilgilendiren bir sorun. O yüzden doğru ve gerekli olan Sayın Öcalan görüşmek ve buna dair hiçbir endişeye ve komplekse kapılmamaktır.

CHP'YE İMRALI ÇAĞRISI

Buradan açıkça DEM Parti olarak kendilerine seslenmek istiyoruz. Biz ana muhalefet partisine yakışanın barış mücadelesinin ön saflarında yer almak olduğunu düşünüyoruz. Çünkü kendilerine yakışan da yaraşan da bu. Aksi takdirde Öcalan'ın siyasal muhataplığını inkar etmek üzerinden kurulan kurulmaya çalışılan her cümle siyasetsizlik olarak algılanır. Çözümsüzlük, barış korkusu olarak algılanır."

İMRALI'YA KİM GİDECEK?

Öte yandan Doğan, İmralı ziyaretinin gerçekleşmesi durumunda komisyonda Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yer alacağını duyurdu.