İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Seçimde Görevli 1'inci Bölge Avukatları ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu. Sözlerine, seçim güvenliğinin önemini anlatarak başlayan Kurum, "Oylarımıza sahip çıkmak, İstanbul'a sahip çıkmaktır. Bir tek seçmenimizin, tek bir vatandaşımızın bile hakkının, hukukunun çiğnenmesine müsaade edemeyiz" dedi. 2023 Genel seçimlerinde CHP'nin tavrını eleştiren Kurum, sözlerine, "Geçmişte maalesef birilerinin, demokrasi kültürüne yakışmayan, demokratik olgunluğa yakışmayan açıklamalarına şahit olduk. Daha seçim bitmeden, daha oyların tamamı sayılmadan kameralar karşısına geçtiler, basın açıklamaları yaptılar. 'Kazandık' diye açıklamalar yaptılar, 'Laf aramızda kazanıyoruz' dediler.

Dans eden kadının videosunu çekip paylaşan şahıs tutuklandı Dans eden kadının videosunu çekip paylaşan şahıs tutuklandı

Manipülasyon için yaptılar ama sonunda kendilerini komik duruma düşürdüler" diye konuştu.
Mevcut İBB yönetiminin ise vaatlerini yerine getirmediğini hatırlatan Kurum şöyle devam etti: "2019 seçimleri öncesinde vaat ettikleri yüzlerce projenin dörtte üçüne hiç başlamamış bir yönetimden bahsediyoruz. Kalan 4'te 1'deki durum ne? Maalesef projeleri göstermelik bir şekilde başlatıp, tabelaları diktikleri, tabelalar arkasında da herhangi bir iş yapmadıklarını görüyoruz. İstanbul böyle giderse çamura batacak."

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar Mehmet Çakır Kültür Merkezi'nde, seçimde görevli avukatlarla bir araya geldi. Sözlerine demokrasi vurgusu yaparak başlayan Kurum, "Bütün şehirlerimizde olduğu gibi İstanbul'umuzda da aziz milletimiz iradesini sandığa yansıtacak. İstanbul'un yönetimini, iradesini kime emanet edeceğine karar verecek. Bu süre zarfında nezaket içinde, centilmence bir yarış göstermeye özen gösterdik ve bundan sonraki süreçte de göstermeye devam edeceğiz. Kendi hukukumuz çiğnense de, nice haksızlıklara uğrasak da biz; hiçbir zaman insan onurunun ve hukukun sınırlarını zorlayan bir tutum içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız.
Ardımızda kalan günleri, demokrasi adabına yaraşır, demokrasi kültürüne yaraşır bir şekilde geçirdik. Kalan süreçte de milletimizle buluşmaya, projelerimizi anlatmaya aynı titizlikle, aynı özenle hayallerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. 31 Mart yerel seçim sürecinde, Cumhuriyetimize, demokrasimize, seçme ve seçilme hürriyetimize uygun bir şekilde bu sürecin tamamlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Seçimde oy verme sürecinin güvenilir ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini temenni eden Kurum, "Oylarımıza sahip çıkmak, İstanbul'a sahip çıkmaktır, İstanbul'un geleceğine sahip çıkmaktır. Bir tek seçmenimizin, tek bir vatandaşımızın bile hakkının, hukukunun çiğnenmesine müsaade etmeyeceğiz. Geçmişte maalesef birileri demokrasi kültürüne yakışmayan, demokratik olgunluğa yakışmayan açıklamalar yaptı. Daha seçim bitmeden, daha oyların tamamı sayılmadan kameralar karşısına geçtiler, basın açıklamaları yaptılar. 'Kazandık' diye açıklamalar yaptılar. Hiç utanmadan, sıkılmadan kameralar karşısına geçip, 'Laf aramızda kazanıyoruz' dediler. Manipülasyon için yaptılar ama sonunda kendilerini o kadar komik duruma düşürdüler. Demokrasimize gölge düşüren, seçim süreçlerine zarar veren, burada açıklık ve şeffaflık yerine şüphe ve algıdan medet uman bu tür açıklamaları, siz boşa çıkaracaksınız" ifadeleriyle CHP'nin 2023 genel seçimlerindeki tutumunu eleştirdi. Kurum sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar 5 yıldır İstanbul'da aynı algıyla, aynı gündem perdeleme çalışmalarıyla birlikte maalesef milletimizin aklını çelmek adına türlü türlü bahaneleri bugüne kadar milletimizin önüne getirdiler. Artık milletimiz de bu zihniyetin, bu anlayışın ne yapmaya çalıştığını, İstanbul'a söz verip o sözleri tutmadığını, yalana, manipülasyona, algıya dayanan her girişimin burada hukukun üstünlüğüne, hukukun kalkanına çarptığını gördüler ve bundan sonra da görecekler."

'GENÇ AVUKAT KARDEŞLERİMİZE İBB OLARAK DESTEK VERECEĞİZ'

İstanbul'un senelerdir hizmetten yoksun bırakıldığını belirten Kurum, "İstanbul şu son beş yılda iş bilmez bir yönetimin elinde adeta bir fetret dönemi geçirdi. Her konuda olduğu gibi hukukçu kardeşlerimiz de unutuldu. Hiç merak etmeyin. 16 milyonun sevineceği, 16 milyonun kazanacağı bir süreçte, hukukçularımızın da yüzü gülecek." şeklinde konuştu. Kurum, Türkiye Yüzyılı vizyonunda yerel seçimlerin öneminin altını çizerek, "31 Mart'ta gittiğimiz seçim, aslında siyasal bir iradeyi yansıtmanın dışında, İstanbul'un ve ülkemizin geleceği adına çok önemli olarak karar vereceğimiz bir seçim olacak. Yani 31 Mart'ta verdiğimiz karar, İstanbul'un Türkiye Yüzyılında lokomotif bir şehir olup olmayacağını karar vereceğimiz bir seçim olacak" ifadelerini kullandı.

Kurum, mevcut İBB yönetimine, "Geçtiğimiz 5 yılda, verdiği sözleri bile hatırlamayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Sorulduğunda da şöyle söylüyorlar: 'Ben öyle bir söz verip vermediğimi hatırlamıyorum, söz vermişsem de bu süreçte zaten yetişmezdi. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte yaparız.' gibi çok garip açıklamalarla karşı karşıyayız." eleştirisini yöneltti.
Gençlere yönelik vaatlerini sıraladı: "Mesleğe yeni başlayan genç avukat kardeşlerimize İBB olarak destek sözü veriyoruz. Bu kapsamda ofisini kuracak olan genç avukat kardeşlerimize 100 bin TL destek vereceğiz. Yine 39 ilçede yapılacak paylaşımlı ofisler açacağız. Genç avukat arkadaşlarımız da gidecekler, uygun şartlarda ofislerimizden istifade edecekler. Adliyeler arasındaki servis hizmetini İBB olarak biz vereceğiz. Tüm sıkıntılarınız, dertleriniz bitecek."

'İSTANBUL BÖYLE GİDERSE ÇAMURA BATACAK'

Mevcut İBB yönetiminin İstanbul'a verdiği sözleri tutmadığını hatırlatan Kurum, "İstanbul bir duraklama dönemine girdi. 2019 seçimleri öncesinde vaat ettikleri yüzlerce projenin dörtte üçüne hiç başlamamış bir yönetimden bahsediyoruz. Kalan 4'te 1'deki durum ne? Maalesef projeleri göstermelik bir şekilde başlatıp, tabelaları diktikleri, tabelalar arkasında da herhangi bir iş yapmadıklarını görüyoruz. Bunun en güzel örneği de Üsküdar Sahili'dir. 4 yıldır orada bir tabela var. İstanbul böyle giderse çamura batacak. Yatırım bütçesi açısından baktığımızda da; İstanbul'umuzda büyük bir yatırım bütçesi olmasına rağmen maalesef ne metroya ilişkin, ne ulaşıma ilişkin, ne de deprem dönüşümüne ilişkin bir iş yapılmadı. Bir irade ortaya konulmadı. İnanın bana, bizim geçen hafta başlattığımız üç dönüşüm ve üç metro projesinin bütçesinden bile az iş yaptılar. Biz, milletimizle birlikte bu sorunları, bu problemleri bitirmek istiyoruz. Bunu bitirmenin kararı da aslında 31 Mart'ta verilecek. 31 Mart'taki demokrasi nöbetçileri de sizler olacaksınız. Milletimizin kararına sahip çıkacak ve bu kararı sonuna kadar, sandıktaki iradeye yansıtacak olan sizlersiniz" dedi.

'İSTANBULLULAR BU İŞİ SANDIKTA MUTLAKA AMA MUTLAKA BİTİRECEKTİR'

İstanbul'da hizmet belediyeciliği anlayışı ile durmaksızın çalışacaklarını ifade eden Kurum, "31 Mart'ta tüm İstanbul'da bir bayram olsun istiyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte el ele geçmişte nasıl çalıştıysak; huzurun, mutluluğun İstanbul'unu inşa edelim diyoruz. İstanbullu hemşehrilerimizin, 2019'da aldığı hizmetleri büyük oranda yavaşlatarak, İstanbul'da hizmeti ve eser üretimini bu anlamda aşağı çektiler. İşte biz bu hizmetleri yapmak için sizlerle birlikte yol yürüyeceğiz. İstanbullular bu işi sandıkta, mutlaka ama mutlaka bitirecektir" diye konuştu.
Kurum, seçimde görevli avukatların üzerine büyük bir rol düştüğünü vurgulayarak, "Sandık kurulu üyelerinin, seçim kurulu üyelerinin tam vaktinde görev yerinde olmaları seçimin kaderi üzerinde etkili olacak. Lütfen, görev yerlerimizde tam vaktinde, hatta belirlenen vakitten 10-15 dakika önce olalım. Biliyorsunuz, vaktinde orada olmamamız halinde, hangi partiden olursa olsun, yerinize hemen bir başkası geliyor. Onun için ilk dikkat etmemiz gereken şey zaman yönetimidir. Her okulda bir sorumlu belirleniyor. Okul sorumlularıyla koordineli bir şekilde sürekli denetleme yapmalıyız." cümlelerini kurdu. Oyların sayım işlemine de dikkat çeken Kurum, "Oyların sayım-döküm işlemleri açık olarak yapılmalı, buna da özen göstermeliyiz. Sandık sonuç tutanaklarının birleştirilmesi aşamasında teyakkuzda olacağız. Burada bir yanlışlık yapılmamasına da özen göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'U YENİDEN GERÇEK BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURACAĞIZ'

Üsküdar'da gerçekleştirilen 1. Bölge Avukatları ile İftar Programı'na; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, AK Parti Seçim İşleri Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve çok sayıda avukat da katıldı. Çalışmalarından ötürü Murat Kurum'u tebrik eden Ali İhsan Yavuz, "Sayın Bakanımız eve gidince bile mesaisine devam ediyor. Geceli gündüzlü bir uğraş var. Herkesin bir emeği var, bu emeğin semeresini almak için sandıklara sahip çıkmalıyız. El birliğiyle inşallah İstanbul'u yeniden 'Gerçek Belediyeciliğe' kavuşturacağız" şeklinde konuştu.