Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, bugün öğle saatlerinde gerçekleşen trafik kazası bölgede büyük bir üzüntüye yol açtı. Yüksekova Çevre Yolu üzerindeki kritik bir kavşakta meydana gelen feci kazada, bir yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

Müdahale Süreci

Çevre yolunda seyir halinde olan yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışmasıyla ortalık bir anda savaş alanına döndü. Kazanın şiddetiyle çevrede bulunanların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine, bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve emniyet ekibi sevk edildi.

Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, minibüste bulunan 2 kişinin kaza yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan 3 vatandaşımız ise ekiplerin hızlı müdahalesi sonrası ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne nakledilerek tedavi altına alındı.

İtfaiye Ekiplerinden Nefes Kesen Kurtarma

Kazanın en dramatik anlarından biri kamyon sürücüsünün araçta sıkışmasıyla yaşandı. Kamyon kabininde mahsur kalan sürücü için Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. İtfaiye erlerinin uzun süren yoğun çalışmaları sonucunda araçtan güçlükle çıkarılan sürücü, sağlık ekiplerine teslim edilerek tedavi edilmek üzere hastaneye ulaştırıldı.

Milli Güvenlik Kurulu'nda Tarihi Gündem: Gözler Beştepe'de
Milli Güvenlik Kurulu'nda Tarihi Gündem: Gözler Beştepe'de
İçeriği Görüntüle

Tahkikat Başlatıldı

Kaza sebebiyle Yüksekova Çevre Yolu'nda ulaşım bir süreliğine aksadı. Polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı. Kazanın kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla emniyet birimleri tarafından geniş çaplı bir tahkikat başlatıldı. Bölgedeki kavşağın risk durumu ve kazanın oluş şekli, yapılacak detaylı incelemelerin ardından netlik kazanacak.