Can Medya Ankara Temsilcisi ve Habertürk’ün uzun yıllardır önemli ekran yüzlerinden biri olan gazeteci Fevzi Çakır, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Çakır, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Çakır, açıklamasında, "Kurumumuz dışında da uzantıları bulunan organize bir yapı karşısında yaklaşık 1,5 yıl boyunca yoğun ve yıpratıcı bir mücadele verdim. Bugün gelinen noktada gerçekler net biçimde ortaya çıkmıştır. Buna rağmen üzgünüm; zira böyle bir sonucu, 'onlar için dahi' istemeyecek bir karaktere sahibim" dedi.

Çakır, "13 yıldır büyük emek verdiğim kurumumdan, hiçbir baskı ya da yönlendirme olmaksızın, tamamen hür irademle ve yönetimin yeni organizasyon yapısını rahatlatmak amacıyla istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TMSF’YE DEVREDİLDİKTEN SONRA YENİ GÖREV TALEBİM OLMADI"

Çakır'ın istifasını açıkladığı sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Her profesyonel yapıda olduğu gibi, yönetim değişiklikleri sonrasında organizasyonel yapılanmanın ve ekip tercihlerinin değişmesi doğaldır. Bu nedenle, uzun yıllardır görev yaptığım medya kuruluşunun TMSF’ye devrinin ardından, herhangi bir yeni görev talebim olmadığını kendilerine bildirmiştim.

"YAPI KARŞISINDA 1,5 YIL BOYUNCA MÜCADELE VERDİM"

Ela Rümeysa Cebeci'ye dair flaş ayrıntı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanının yeğeni çıktı
Ela Rümeysa Cebeci'ye dair flaş ayrıntı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanının yeğeni çıktı
İçeriği Görüntüle

Yeni yönetimimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda, bir süre daha görevimi uyum içerisinde sürdürdüm. Bununla birlikte, kurumumuz dışında da uzantıları bulunan organize bir yapı karşısında yaklaşık 1,5 yıl boyunca yoğun ve yıpratıcı bir mücadele verdim. Bugün gelinen noktada gerçekler net biçimde ortaya çıkmıştır. Buna rağmen üzgünüm; zira böyle bir sonucu, “onlar için dahi” istemeyecek bir karaktere sahibim.

"YENİ BİR UFUK AÇMAK VE BİR SÜRE DİNLENMEK BENİM İÇİN DOĞRU OLACAK"

Makamlar gelip geçicidir. Ben gazeteciyim. Bu meslekte makamlarla var olmadım. Hayatım boyunca gazetecilik dışında herhangi bir gelirim olmadı. Emeğimle, alın terimle bu noktaya geldim. Hamdolsun alnım ak, başım diktir. Bu nedenle, yeni bir ufuk açmak ve bir süre dinlenmek, benim için de anlamlı ve doğru bir adım olacaktır.

"YÖNETİMİN YENİ ORGANİZASYON YAPISINI RAHATLATMAK AMACIYLA İSTİFA EDİYORUM"

Tüm bu değerlendirmeler ışığında; 13 yıldır büyük emek verdiğim kurumumdan, hiçbir baskı ya da yönlendirme olmaksızın, tamamen hür irademle ve yönetimin yeni organizasyon yapısını rahatlatmak amacıyla istifa ediyorum. Bu markanın, bu çatının en kısa sürede eski, güçlü ve saygın günlerine yeniden kavuşmasını temenni ediyorum.

Bu süreçte birlikte omuz omuza çalıştığım, Habertürk markasının kurumsal kimliğini yıllar boyunca “emek ve ilke” temelinde inşa eden tüm ekip arkadaşlarıma ve meslek büyüklerime teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

Fevzi ÇAKIR"

"KILIÇDAROĞLU ALIR" VİDEOSU OLAY OLMUŞTU

Sabah yazarı Dilek Güngör, Mehmet Akif Ersoy'un çektiği ve Fevzi Çakır'ın "Bu seçim ilk turda biter, Kılıçdaroğlu alır" sözlerini ifade ettiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Çakır, videoya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çok sayıda gazeteci meslektaşımızın bulunduğu bir etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy’un ne maksatla çektiğini ve sorularla neyi amaçladığını da bilerek, bir seçim tahmininin ironik biçimde dile getirildiği bir videodur" demişti.

Fevzi Çakır, "Bu videonun dolaşıma sokulması da, yine aynı karanlık ekip tarafından son 1,5 yılda şahsıma karşı yürütülen algı ve dezenformasyon sürecinin yalnızca küçük bir parçasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Çok sayıda gazeteci meslektaşımızın bulunduğu bir etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy’un ne maksatla çektiğini ve sorularla neyi amaçladığını da bilerek, bir seçim tahmininin ironik biçimde dile getirildiği bir videodur.

55888-1

FEVZİ ÇAKIR KİMDİR?

Yargı, güvenlik ve politika alanlarındaki uzmanlığıyla tanınan Fevzi Çakır, 2011 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduktan sonra meslek hayatına 24 TV Ankara Haber Merkezi'nde stajyer muhabir olarak başladı. Kısa sürede gösterdiği performansla dikkat çekerek gazetecilik kariyerinde hızlı bir yükseliş yakaladı.

Anadolu Ajansında Ankara Adliye muhabirliği yaptıktan sonra, 2013'te Habertürk Gazetesine yargı muhabiri olarak transfer oldu. Bu dönemde, Türkiye gündemine damga vuran kritik yargı gelişmelerini manşetlere taşıdı, kamuoyunda geniş yankı uyandıran özel haberlere imza attı.