Sanatçı Ferhat Tunç hakkında, dönemin başbakanı Binali Yıldırım’a 'hakaret'ettiği iddiasıyla açılan davanın 11’inci duruşması Büyükçekmece 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmada mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı’nın Interpol'den Tunç’un yakalanması için, 'kırmızı bülten' çıkarılmasını talep ettiğini belirtti. Mahkeme, yakalama emrinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını ifade etti. 

Ferhat Tunç, gelişmeyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. "İkamet ettiğim Almanya'da ifademin alınması için her seferinde talebimiz oldu. Almanya, tüm davalarla ilgili Türk yargısının ifademin alınması yönündeki talebini her seferinde geri çevirdi" diyen Tunç, Interpol'ün, Adalet Bakanlığı'nın kırmızı bülten talebini reddedeceğini düşündüğünü söyledi.

Güney Afrika'dan, Türkiye'ye 'Gazze için Özgürlük Filosu' desteği Güney Afrika'dan, Türkiye'ye 'Gazze için Özgürlük Filosu' desteği

Tunç'un paylaşımı şöyle:

Ferhat Tunç'un yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 20 Aralık'ta yapılacak. 

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018'de gerçekleşen seçimlerde HDP'den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Tunç, 2019 yılında yurt dışına gitmişti. Ferhat Tunç'a sosyal medya hesapları üzerinden 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açılan davada İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı.

Tunç hakkında Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında ise 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamalarıyla 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.