İzmir'in Çeşme ve Ödemiş ilçelerindeki orman yangınları rüzgârın etkisiyle hızlanarak büyüdü. 80 yaşındaki yatalak hasta ve 1 işçi hayatını kaybetti. Buca'da kaynak makinesinden çıktığı belirlenen yangın büyüdü. Çeşme'deki yangının enerjisi düşürüldü. İzmir-Aydın otoyolu trafiğe kapatıldı. Bazı bölgelerde vatandaş kendi imkanlarıyla damacana sularla önlem almaya çalışırken oyuncu Elçin Sangu’dan bir yardım mesajı geldi.

Ankara’da korkutan yangın
Ankara’da korkutan yangın
İçeriği Görüntüle

“Bakın bu öyle böyle bir yangın değil, bu bir felaket. Şu an bir felaket yaşanıyor. Evlere kadar ulaşan, şehre inen ve söndürülemeyen bir felaket!” diyen Sangu, şunları kaydetti:

“Tüm İzmir halkı ve canlıları büyük bir tehdit altında. Biz de çaresizce yanmayı bekliyoruz. Uyku uyumadan her an haber almak için tetikte bekliyoruz. Artık bir şeyler yapın.”

01Elçin-1