Kekliktepe Kavşağı başta olmak üzere güzergâh boyunca refüjlerde biriken çöpleri ve kuruyan yabani otları işaret eden Karakuş, şehrin vitrini konumundaki bu alanların içler acısı durumda olduğunu belirtti:

"Şu anda bulunduğumuz yer, Elazığ'dan Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine açılan bir giriş kapısı mahiyetinde. Ancak gezdiğimiz güzergahlarda Kekliktepe kavşağındaki köprünün dibinde, özellikle de orta refüjlerdeki çöpler ve bakımsızlıklar, diğer illerden memleketimize gelen insanların göreceği manzara açısından Elazığ'a ve Elazığlılara yakışmıyor. Şehrin girişi adeta çöplüğe döndü."

Ünlü Tiyatrocu Levent Üzümcü İçin Tutuklama Talebi
Ünlü Tiyatrocu Levent Üzümcü İçin Tutuklama Talebi
İçeriği Görüntüle

Sanayi Kavşaklarında Trafik Çilesi Kronikleşti

Karakuş, bölgedeki temizlik sorununun yanı sıra ulaşım altyapısındaki yetersizlikleri de gündeme taşıdı. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Küçük Sanayi Sitesi kavşaklarında sabah işe gidiş ve akşam mesai çıkış saatlerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştuğunu belirten YRP İl Başkanı, trafik sorununun artık içinden çıkılmaz bir hal aldığını ve yetkililerin bu noktada acilen adım atması gerektiğini vurguladı.

Yerinde Dönüşüm Ve Altyapı Sorunları Çözülmeyi Bekliyor

Açıklamasında sadece kavşaklarla sınırlı kalmayan Erhun Karakuş, Elazığ genelinde kronikleşen diğer problemlere de dikkat çekti:

  • TOKİ konutları ile köy evlerinde hâlâ ciddi altyapı eksiklikleri yaşandığını belirtti.

  • Kırsal bölgelerde tarımsal sulama ve içme suyu problemlerinin çözülemediğini ifade etti.

  • Hak sahiplerinin yerinde dönüşüm projelerinde belirsizliklerle karşı karşıya kaldığını ve sürecin çok yavaş ilerlediğini dile getirdi.