Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca çalışan için sağlanan ödemeler, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemeleri kişiler tarafından unutabiliyor ya da fark edilemiyor.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi! İşte detaylar... Borsa günün ilk yarısında yükseldi! İşte detaylar...

e-Devlet üzerinden BES ve şahıs ödemelerinizi görüntüleyebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

DÜZENLİ OLARAK HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Özellikle, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bekletilen paralar, sahipleri tarafından unutulduğu veya bilinmediği için alınmıyor. Bu nedenle, vatandaşların düzenli olarak hesaplarını kontrol etmeleri ve hak ettikleri destekleri alabilmek için gerekli adımları atmaları büyük önem taşıyor.

PARA YARDIMLARI NEREDEN SORGULANIR?

Unutulan para yardımlarının geri alınması için öncelikle vatandaşlar, e-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamaları gerçekleştirmeleri gerekiyor. SGK'nın resmi internet sitesi veya e-Devlet sistemi aracılığıyla yapılan sorgulamalarla, unutulan yardımların varlığı kolaylıkla öğrenilebilir ve hak sahibi olunan paralar alınabilir.

ENGELLİ BİREYLER, BAKIM DESTEĞİ ALANLAR, ANNE ADAYLARI… 

Devletin sunduğu yardımlar arasında önemli bir yere sahip olan yaşlı aylığı gibi destekler, belirli koşulların sağlanması halinde 65 yaş üstü vatandaşlara veriliyor. Benzer şekilde, engelli bireylerin bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destekler de bu kapsamda.

Anne adaylarına ve çalışamayan hastalara sağlanan destekler de unutulabiliyor ve bu tür yardımlardan faydalanmak için ilgili kurumlara başvurmak gerekiyor. Bankalarda unutulan paralar konusunda ise, bankalar belirli bir süre içinde sorgulama yapma hakkı tanımlanıyor.