Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Fatih Cesur, sıradan başlayan mesaisinde hayatı boyunca unutamayacağı bir durumla karşı karşıya kaldı. Sabahın erken saatlerinde Konuralp Çiftepınarlar Mahallesi Prusiad Birinci Etap Evleri bölgesinde mıntıka temizliği yapan Cesur, yol kenarında sahipsiz bir çanta olduğunu fark etti. Çevrede kimsenin olmadığını gören duyarlı personel, durumdan şüphelenerek çantayı kontrol etme kararı aldı. Çantanın fermuarını araladığında gördüğü manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayan temizlik işçisi, hiç vakit kaybetmeden dürüstlüğün gerektirdiği adımları atmak için harekete geçti.
Çantanın İçinden Adeta Küçük Bir Servet Çıktı
Sahipsiz çantanın içerisini inceleyen temizlik görevlisi, karşılaştığı manzaranın sıradan bir kayıp eşya vakası olmadığını hemen anladı. Çantanın içinde güncel piyasa değeri yaklaşık 3,5 milyon Türk lirasını bulan devasa bir birikim yer alıyordu. Yapılan detaylı tespitlerde, çantadan 400 gram ağırlığında külçe altın, 17 adet gram altın, 14 adet çeyrek altın, 7 adet burma bilezik ve iki adet Osmanlı turası çıktı. Bu dudak uçuklatan altın birikiminin yanı sıra, çantanın içinde 998 lira nakit para ve sahibine ait üç adet bankamatik kartı da bulunuyordu. Milyonlarca liralık bu servet karşısında en ufak bir tereddüt dahi yaşamayan Fatih Cesur, ahlaki duruşundan taviz vermeyerek durumu derhal üstlerine bildirdi.
Hiç Düşünmeden Karakolun Yolunu Tuttu
Bulduğu serveti güvence altına almak için hızla vardiya amiriyle iletişime geçen Cesur, amirinin de yönlendirmesiyle vakit kaybetmeden en yakın polis karakolunun yolunu tuttu. Emniyet güçlerine eksiksiz bir şekilde teslim edilen çanta, polis ekipleri tarafından tutanakla kayıt altına alındı. Karakolda başından geçenleri anlatan ve dürüstlüğüyle herkesin takdirini kazanan Fatih Cesur, rutin temizlik çalışması sırasında dikkatini çeken çantanın içindeki altınları görünce sadece vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade etti. Bu davranışı Allah rızası için yaptığını belirten Cesur, çantayı kendisinin bulmaması halinde kötü niyetli kişilerin eline geçebileceğini veya yanlışlıkla çöpe atılarak büyük bir mağduriyet yaşanabileceğini dile getirdi. Yapması gereken en doğru şeyi yaptığını mütevazı bir dille aktaran temizlik görevlisine emniyet mensupları da bu örnek ve duyarlı davranışından ötürü özel olarak teşekkür etti. Polis ekipleri şimdi milyonluk çantanın asıl sahibine ulaşmak için geniş çaplı bir çalışma yürütüyor.


