Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadele mesajı veren Erdoğan, "Operasyonlarımız sürecektir. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan bu doğrultuda yeni adımları atacağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu. ABC News 'Erdoğan, Suriye ve Irak'a yönelik operasyonları genişletme sözü verdi' başlığını attı.

3-167

AP abonelerine servis ettiği haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Türkiye Cumhurbaşkanı, Irak'taki bir Türk askeri üssüne düzenlenen saldırıda dokuz askerin öldürülmesinden günler sonra, komşu Irak ve Suriye'deki askeri operasyonları genişletme sözü verdi.'

Al Monitor 'Erdoğan: Türkiye'nin Suriye operasyonu 'önümüzdeki aylarda' gerçekleşebilir' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

CNN Yunanistan 'Erdoğan: Irak ve Suriye'deki askeri operasyonlar devam edecek' manşetini attı.

2-236

Haberde Erdoğan'ın 'Terör eylemlerinin kaynağı olan Kuzey Irak dağlarının her köşesi güvenlik altına alınana kadar bu bölgedeki operasyonlarımız devam edecektir' sözü öne çıkarıldı.

Yunan yayın kuruluşu Erdoğan'ın 'Ya yanımızdasın ya da karşımızdasın' mesajı verdiğini yazdı.

Sakarya'da göle açıldıkları botta mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı Sakarya'da göle açıldıkları botta mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Yunan Gazete Ethnos ise, Erdoğan'ın açıklamalarını öne çıkardı.

'Erdoğan: Terörle mücadelede ya yanımızdasınız ya da karşımızdasınız' başlığını atan Ethnos haberinde şu ifadelere yer verdi:

'Kabine toplantısının bitiminden sonra konuşan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sınırlarımız dışındaki askeri varlığımız hem vatanımızın güvenliği hem de vatandaşlarımızın huzur ve 'refahı açısından hayati önemdedir' dedi.'

1-323