5 siyasi parti yeni ittifak kurdu 5 siyasi parti yeni ittifak kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılışı için düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde, terörle kararlılıkla sürdürülen mücadele vardı.

"Gözlerimizi hedeflerimizden bir an olsun ayırmayacağız." diyen Erdoğan, Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının Türkiye'yi yolundan alıkoymasına izin vermeyeceklerini söyledi.

"85 milyonun kardeşliğine kastedilmesine izin vermeyiz"

Erdoğan, "Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kaldı." derken, şu ifadeleri kullandı:

Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Alevi'si ve Sünni'siyle 85 milyonun kardeşliğine kastedilmesine, aramıza nifak sokulmasına kesinlikle izin vermeyiz.

"Yine kaybedeceksiniz"

Her kim kalleşlerin eylemlerini kendine siper ederek birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize saldırıyorsa, terörün amaçlarına hizmet ediyor demektir. Bu konuda bilhassa gençlerimizin çok dikkatli olmalarını, sureti haktan görünen provokatörlere asla itibar etmemelerini bekliyoruz.

Terörle bizi yıldıracaklarını düşünenlere şu ikazı yapıyorum: Son 21 yılda her şeyi denediniz. Fakat bizim kutlu yolculuğumuza set çekemediniz. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına da engel olamayacaksınız. Son 21 yılda defalarca hüsrana uğradınız. İnşallah, yine kaybedeceksiniz.

Bir kez daha rezil ve zelil olmaktan kurtulamayacaksınız. Oyunlarınızı, emellerinizi, kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Ömrümüz, nefesimiz yettiği sürece, aziz milletimizin desteği bizimle olduğu müddetçe sizinle mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

"Bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı bırakmayacağız"

Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara, iradesini Kandil'deki alçaklara teslim edenlere, 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız.

Teröriste terörist dememek için kırk takla atan siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız.

"26 terörist ila cehenneme zümera"

Terör örgütleriyle mücadelemizde silahlı kuvvetlerimiz şu anda yoğun bir mücadeleyle iki günde 26 teröristi ila cehenneme zümera. İnşallah daha da fazlasıyla bunları yok edeceğiz.

Bu arada maalesef şehitlerimiz de var. Ama biz şuna inanıyoruz: Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Böyle ilerliyoruz.