Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

“EMPERYALİSTLER VE MAŞALARINA MESAFE KOYUYORUZ”

Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerindeki terör operasyonlarıyla Türkiye’nin terör örgütleri ile arasına set kurduğunu söyleyen Erdoğan, “Emperyalistler ve maşalarına mesafe koyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önünün de ufkunun da açık olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin satın alma paritesinde dünyada 11’inci sırada olduğunu ifade etti.

"EN KÜÇÜK BİR VİZYONLARI YOK"

"Şırnak, dağlarıyla, nehirleriyle, vadileriyle ve insanıyla bugün yine bir başka güzel. Bin yılı aşkındır medeniyetimizin, kardeşliğimizin, birlik ve beraberlik ruhumuzun attığı bu şehri biz Allah için seviyoruz.

En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık.

"ARTIK DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Milletimiz kazanımlarını adım adım ileri taşıdı. Faşizan uygulamalar, bu ülkenin inancına, değerlerine sahip çıkmak isteyen tüm insanları başına musallat olmuştur.

Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimiyle, içerideki ve dışarıdaki tüm oyunları bozduk. Artık daha güçlüyüz.

Güney sınırlarımızdaki güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin üzerimize sıçramasını önlüyoruz. Türkiye'nin önü açıktır.

Destekleriniz sayesinde Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını kutlayacağız.

Milli gelirde dünyada 11. sıradayız. Biraz daha gayretle, üretimle bu işi başaracağız. Kişi başına gelirimizi çoğaltarak hedeflerimize ulaşacağız.

"ŞIRNAKSIZ, MARDİNSİZ, DİYARBAKIRSIZ BİR TÜRKİYE OLMAZ"

Geçtiğimiz 21 yılda vatan topraklarının her karışına terimizi akıttık. Yaptığımız hizmetlerin en yakın şahitlerinden biri de Şırnak’tır. Gerçi Şırnak’la aramıza girmek için her yolu deneyenler oldu. Bu bölgenin tamamıyla bizim ve ülkemizin bağını koparmaya çalıştılar. Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız bir Türkiye olmaz.

Geçmişte yaşanan olumsuzluklar bu gerçeği değiştiremez. Ülkemizin pek çok yerinde insanlarımız farklı sebeplerle eziyet çekti. Geri kalmışlık sadece bu bölgenin değil, küçük bir kesim dışında milletimizin tamamının kaderi yapılmak istendi. Tek parti faşizmi hem maddi mağduriyetleriyle hem manevi eziyetleriyle bu anlayışın en başta gelen temsilcisiydi.

İki kişiyi bıçaklayıp polise saldıran şahıs bacağından vurarak etkisiz hale getirildi İki kişiyi bıçaklayıp polise saldıran şahıs bacağından vurarak etkisiz hale getirildi

Rahmetli Menderes bu gidişe ‘dur’ diyen ilk lider olarak milletimizin önüne yeni bir ufuk açtı. Darbeler devriyle bu ufuk sürekli karartılmak istendiyse de milletimiz kazanımlarına sahip çıktı. Bir döneme damgasını vuran faşizan uygulamalar sizlerle birlikte bu ülkenin inancına, kültürüne, değerlerine sahip çıkmak isteyen tüm insanların başına musallat olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnakta Konuştu

"BİZ SİNSİ OYUNU BOZDUK"

Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmiyle bu topraklarda kurulmak istenen zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Devletin hataları elbette olmuştur ama bölücü örgüt aleni bir ihanetin maşalığını yapmıştır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimiyle biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Etrafımızdaki ateşin üstümüze sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz. Türkiye’yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek, emperyalistler ve maşalarına mesafe koyuyoruz.

"100 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI"

Eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri şehirlerimize yaptığımız yatırımlardır. Şırnak'a toplam 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. 16 bin 219 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik."

"HEDEF GÜNLÜK 100 BİN VARİL PETROL"

Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız. Bu ay sonuna kadar günlük 40 bin varili geçeceğiz. Hedef günlük 100 bin varil petrol.

Şehirlerimizin imkanlarıyla ülkemizin hedeflerini örtüştürüp, Şırnak'ı kalkındıracağız."