Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer ile Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay’ın da katıldığı toplantıda Seçer, parti içi tartışmalardan Türkiye'nin adalet sistemine kadar geniş bir yelpazede önemli değerlendirmelerde bulundu.
Köklerimiz Ulusal Kurtuluş Mücadelesine Dayanıyor
Konuşmasında CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan çok partili demokratik düzene geçiş sürecine kadar üstlendiği tarihi role dikkat çeken Seçer, partisinin siyasi krizlerin çözümünde her zaman merkezde yer aldığını vurguladı. Seçer, "Biz daha dün kurulup bugün parlamentoda yerimizi almadık. Savaş meydanlarından gelmiş kadroların kurduğu siyasi oluşumun mirasçıları olarak bizler; mücadeleyi, muzafferliği ve bu uğurda fedakarlık yapmayı biliriz" ifadelerini kullandı.
Yargı Kararlarına Mutlak Butlan Eleştirisi
Son dönemde CHP'li belediyelere ve siyasilere yönelik artan baskılara değinen Başkan Seçer, özellikle gündemde tutulan "mutlak butlan" kararlarını sert bir dille eleştirdi. İki buçuk yıl önce yapılmış bir siyasi parti kongresinin yok sayılmasının demokrasilerde yeri olmadığını belirten Seçer, hukukun bir araç olarak kullanılmasının yargıya olan güveni ciddi şekilde zedelediğini ifade etti. Seçer, "Korkarım ki vatandaş öyle bir noktaya geldi ki artık yargı sistemine güven Cumhuriyet tarihinin en dip boyutlarına indi" diyerek adalet sistemindeki tahribata dikkat çekti.
Kurultay Süreci Hızlandırılmalı
Parti içindeki tartışmaların partiye zarar verme amacı taşıdığının altını çizen Seçer, bölünme ve çatışma ortamının aşılması için sükunet çağrısında bulundu. "Bizi yok etmek isteyenlerin muradına ermemesi için bir bütün halinde kalmalıyız" diyen Seçer, olağan kurultayın en kısa sürede toplanarak parti organlarının seçilmesi ve tartışmaların geride bırakılması gerektiğini belirtti. Seçer, "Biz bir aileyiz ve aile kutsaldır. Amacımız; CHP’yi bir bütün halinde önümüzdeki seçimlere götürmektir" diyerek sözlerini tamamladı.




