İstiklal Marşı’na ve Genel Başkanımıza Yapılan Saygısızlığı Kabul Etmiyoruz

Umut Akdoğan, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada milli değerlere ve parti hiyerarşisine yönelik saldırılara dikkat çekti. İstiklal Marşı’nın özgün dilinin dışında okunmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Akdoğan, bu durumu bir "hadsizlik" olarak tanımladı.

Şarampole Devrilen Minibüste Beş Kişi Yaralandı
Şarampole Devrilen Minibüste Beş Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilere de değinen Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İstiklal Marşı’nın Arapça okunmasından, bugün haddini aşıp Genel Başkanımız Özgür Özel’e dil uzatma hadsizliğine düşülmesine kadar sergilenen tüm bu tabloyu reddediyoruz."

İyi Ki Söylemişim

Sosyal medya hesabı üzerinden konuşmasına ait kesitleri paylaşan Akdoğan, geçmişte yaptığı bu uyarıların ve sert çıkışın arkasında durduğunu belirtti. Paylaşımında, "Tüm rezaletlerini düşündükçe, ‘iyi ki söylemişim’ dediğim TBMM konuşmamdan küçük bir kesit" notunu düşerek kararlılığını yineledi.

Ankara Milletvekilinden "Milli Değer" Vurgusu

Ankara Milletvekili olarak başkentin ve Cumhuriyetin değerlerini savunmaya devam edeceğini belirten Akdoğan, meclis çatısı altında bu tür "hadsizliklere" karşı sesini yükseltmeyi sürdüreceğinin mesajını verdi. Konuşma, özellikle sosyal medyada kısa sürede geniş etkileşim aldı.