CHP Gençlik Kolları İl Başkanları, yerel seçimleri konuşmak, yeni üyelik kampanyasının başlangıcını yapmak ve ülke gündemini konuşmak için Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi Manisa’da bir araya geldi. Otelde düzenlenen toplantının bir bölümüne Özel de katılarak konuşma yaptı. 

Seyir halindeki tur otobüsü alev alev yandı Seyir halindeki tur otobüsü alev alev yandı

“BİRDEN ÇOK ADAYIN OLDUĞU YERLERDE ADAY DUYURMADIK”
Yerel seçimler için adaylarını açıklamaya devam edeceklerini ifade eden Özel, aday seçme kriterlerini “Öncelikle 226 aday duyurduk. Hepsi bölgesinde tek adaydı. Şu an duyurulmayan belediye başkanlarının hiçbirisi, ‘acaba durumum riskte mi’ diye düşünmesin. Çünkü birden çok adayın olduğu yerlerde, aday duyurmadık. Belediyenin bizde olduğu, memnuniyet anketi yaptığımız yerlerde duyurmadık. Önümüzdeki dönemde peyderpey duyurulacak. Dört büyükşehri açıkladık. Biz belediye başkanı açıklarken, örneğin Halk Ekmeği kuran Ahmet İsvan'ları açıklıyoruz, suyun ilk 10 tonunu bedava veren Osman Özgüven'leri açıklıyoruz, Türkiye’nin ilk metrosunu yapanları, sosyal belediyecilikle Türkiye’yi tanıştıranları açıklıyoruz. Tabii ki bu listelerde çok istememize rağmen arzu ettiğimiz kadar genç ve kadın olmayacak. Bir öğrenilmiş çaresizlikten, bir cam tavandan dolayı olmuyor. Kazanmaya en yakın, kazanabilecek adaylarla yol yürüyoruz. Ama burada kadın varsa, genç varsa onları tercih ediyoruz. Belediye meclis listelerinde kadın ve gençlik kotası uygulanacak. Bu koltuğa kimse sefa sürmek için gelmiyor. CHP’nin oklarının arasında sefacılık yok, devrimcilik var." dedi.

"TÜRKİYE’Yİ İNANDIRIRSAK, TÜRKİYE’Yİ KURTARACAĞIZ"
Sözlerini sürdüren Özel "Atatürk nasıl cesaret ettiyse, biz de cesaret edeceğiz. Bu neye mal olursa olsun. Bu yaptığımız; gençleştiren, kadınlara alan açan işler neye mal olursa, kim bozulacak olursa, kim karşımıza geçecek olursa olsun; biz bu işi usulüne uygun, olması gerektiği gibi, CHP’nin değerlerine uygun, bir sosyal demokrat partide nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yapacağız. Bize güçlü erkeklerin atadığı kadınların olduğu listeler değil; güçlü kadınların ve gençlerin bileğinin hakkıyla geldiği listeler lazım, böyle listeler yapacağız. Bir genci kim yıldırıyorsa sizin haberiniz olacak, Gençosman’ın haberi olacak, Özgür Özel’in olacak. Üç telefonla genel başkan. Siz sadece haberi verecekseniz, gerekli tutumu ben alacağım. Biz önümüzdeki seçimlere giderken, seçmen baktığında; bu CHP bu ülkeyi yönetir diyecek. Bak, yüzde 50’si kadın ülkenin, CHP’de de öyle. Şunlara bak pırıl pırıl gençler var diyecek. Kimin nasıl inandığı, nasıl yaşadığı değil; önemli olan kafanın içindeki. Başının üzerine sardığı ile ilgilenmiyoruz, çok da saygı duyuyoruz. Herkesin kafasının içine bakıyoruz. Dürüst mü, ahlaklı mı, çalışkan mı; bu partiyi seviyor mu, bu ülkeyi seviyor mu? Bütün gençleri kucaklayın. Ailesi hangi görüşte olursa olsun, kucaklayın. Hep birlikte Türkiye’yi kucaklarsak, başaracağımıza önce kendimizi sonra Türkiye’yi inandırırsak, Türkiye’yi kurtaracağız. Size inanıyorum." ifadelerine yer verdi.  Özel, konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı. CHP Gençlik Kolları İl Başkanları, yarın sona erecek çalıştayın ardından bir yerel seçim bildirisi yayınlayacak. diyerek anlattı.