Bartın’ın Kozcağız beldesinde denetim yapan jandarma trafik ekipleri, hatalı park edilen 74 AV 334 plakalı araca 993 TL idari ceza uyguladı. Ceza makbuzunu düzenleyen trafik jandarması Y.Ş., kısa süre sonra aracın sürücüsünün 1994 yılında Bingöl’de şehit düşen Jandarma Komando Er Ahmet Dönmez’in babası Ali Dönmez olduğunu öğrendi.

Turkiye Bu Jandarmanin Yaptigini Konusuyor Cezayi Kestigi Kisinin Sehit Babasi Oldugu 3267664

ŞEHİT BABASI OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE KAPIYI ÇALDI

Görev sırasında yazdığı cezanın ardından durumu öğrenen Y.Ş., mesaisi bittikten sonra şehit babasının evine giderek kendisini tanıttı. Cezanın görev gereği olduğunu ancak gönlünün buna el vermediğini belirten jandarma personeli, “Siz bu vatan için evladınızı verdiniz. Biz sizin hakkınızı ödeyemeyiz” diyerek cezayı kendi cebinden ödemek istediğini söyledi.

Turkiye Bu Jandarmanin Yaptigini Konusuyor Cezayi Kestigi Kisinin Sehit Babasi Oldugu 3267664 202512012036 1

GÜÇLÜKLE İKNA ETTİ

Başta teklifi kabul etmek istemeyen Ali Dönmez, jandarmanın ısrarı ve samimiyeti karşısında duygulanarak kabul etmek zorunda kaldı. Kısa süreliğine aracını park ettiğini ve o esnada cezai işlem uygulandığını belirten şehit babası, Y.Ş.’nin davranışının kendisini derinden etkilediğini ifade ederek teşekkür etti.

Adana’daki Parkta Çocukların Kuş Yuvasını Parçalaması Tepki Topladı
Adana’daki Parkta Çocukların Kuş Yuvasını Parçalaması Tepki Topladı
İçeriği Görüntüle

DEVLETİMİZİN BİZİ UNUTMAMASI GÜÇ VERİYOR

Duygularını dile getiren Ali Dönmez, “Bu davranış bir baba olarak yüreğime dokundu. Devletimizin evladımızın emaneti olduğumuzu unutmaması bize güç veriyor” dedi. Y.Ş., yaptığı görüşmenin ardından makbuzu teslim alarak cezanın ödemesini kendi imkanlarıyla yaptı.