İstanbul'da olumsuz hava koşulları hayatı adeta felç etti.

Dünden beri sağanak yapış etkili olurken Boğaz trafiği de olumsuz havadan nasibini aldı.

Sivas’ta Büşra Bebek Gizemi: 34 Gündür Hiçbir İz Yok
Sivas’ta Büşra Bebek Gizemi: 34 Gündür Hiçbir İz Yok
İçeriği Görüntüle

Son olarak Çatalca'dan bir haber geldi.

GEMİ KARAYA OTURDU

Çatalca Çilingöz Sahili'nde gemi karaya oturdu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'da vurulduğu ve içinde mürettebat bulunmadığı öğrenilen Liberya bayraklı 'GRACE ROMAVICTOR' isimli ticari gemi, güvenli alana götürülmek üzere 12 Ekim'de Kamerun bayraklı 'ATHLETIC' isimli römorkörle İğneada Limanı'na doğru çekilmek üzere yola çıkarıldı.

HALAT KOPTU, SÜRÜKLENDİ

Gemi, Çatalca açıklarına geldiği sırada fırtına ve dev dalgalar nedeniyle çekme halatını kopardı. İlerlemekte güçlük çeken römorkör kaptanı, Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) ile irtibata geçerek İğneada'ya sığınacağını bildirdi.

Halatın kopmasıyla dev gemi, sürüklenerek Çilingöz Tabiat Parkı sahiline yakın bir noktada karaya oturdu.

ÇALIŞMA BAŞLADI

Saat 13.33'te gelen ihbar üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, hızla bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin gemi çevresinde ve deniz yüzeyinde yaptığı incelemelerde, herhangi bir yakıt sızıntısı veya çevre kirliliğine rastlanmadı.

Geminin tamamen boş olduğu öğrenilirken İstanbul Bölge Liman Başkanlığı ekipleri, karaya oturan geminin kurtarılması ve bölgeden kaldırılması için çalışma başlattı.