Eskişehir için aralıklı sağanak yağış uyarısı Eskişehir için aralıklı sağanak yağış uyarısı

Bursa’da 5 Mart 2023’te oynanan Bursaspor-Amedspor karşılaşında, maçtan sonra Amedspor’un soyunma odasına girerek, kaleci Cantuğ Temel, oyuncu Anıl Şahin ile Kulüp Yöneticisi Ömer Elaldı’yı darp ettikleri iddia edilen 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Amida Haber'ın aktardığına göre Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Bursaspor taraftarlarından A.T, ile K.Ç, A.D, V.Y, hakkında yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerden A.D ile V.Y hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi.

Şüphelilerden A.T ile K.Ç hakkında ise iddianame hazırlanarak Bursa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

Savcılık, iddianamesinde, 2 şüphelinin, “spor alanları içerisinde müştekilere yönelik kasten yaralama suçu” işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, TCK’nin 53’üncü maddesi ile 6222 sayılı yasadan cezalandırılmasını istedi. Savcılık ayrıca 2 şüpheli hakkındaki müsabakalardan men kararının devamını talep etti.

NE OLMUŞTU?

5 Mart'ta Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maç öncesi bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atmış, Mehter Marşı çalmıştı. Havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu.

Maç sırasında ise sahaya kesici aletler atılmış ve Amedsporlu futbolcular pet şişe yağmuruna tutulmuştu. Irkçı tezahüratların ve saldırıların durmadığı maçta tribünlerde faili meçhul cinayetlerle nam salan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ve beyaz toros pankartları açılmıştı.

Maçın ardından Bursaspor'a 9 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.