Formula 1 takviminin en zorlu ve virajlı pistlerinden biri olan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde 44 tur üzerinden düzenlenen yarış, büyük bir strateji savaşına sahne oldu.

Sıralama turlarında en hızlı dereceyi elde ederek yarışa ilk sıradan (pole pozisyonu) başlayan Mercedes pilotu Kimi Antonelli, 1 saat 24 dakika 42.479 saniyelik derecesiyle rakiplerine şans tanımadı. Yarış boyunca liderliğini koruyan İtalyan pilot, damalı bayrağı ilk sırada görerek podyumun zirvesine çıktı.

Podyumun Diğer Basamaklarında Leclerc Ve Verstappen Var

Yarışın geride kalan bölümlerinde ikincilik ve üçüncülük mücadelesi nefes kesti:

  • Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, lider Antonelli'yi son turlara kadar baskı altına alsa da 1.952 saniye geride kalarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

  • Son yılların şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen ise Mercedes ve Ferrari'nin hızına yetişmekte zorlandığı yarışta, liderin 11.586 saniye arkasında podyumu üçüncü olarak tamamlamayı başardı.

Puan Durumu: Mercedes Ve Antonelli Zirvede Yalnız

Belçika GP'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanındaki puan durumu şekillendi. Kimi Antonelli en yakın rakibi Lewis Hamilton ile arasındaki puan farkını açarken, Mercedes de takımlar şampiyonluğunda liderliğini perçinledi.

Pilotlar Klasmanı

  1. Kimi Antonelli: 204 Puan

  2. Lewis Hamilton: 159 Puan

  3. George Russell: 154 Puan

    Devletin Kozmik Verilerine İhanet: Kamu Görevlilerine 12 İlde Operasyon
    Devletin Kozmik Verilerine İhanet: Kamu Görevlilerine 12 İlde Operasyon
    İçeriği Görüntüle
  4. Charles Leclerc: 126 Puan

  5. Lando Norris: 103 Puan

Takımlar Klasmanı

  1. Mercedes: 358 Puan

  2. Ferrari: 285 Puan

  3. McLaren: 195 Puan

  4. Red Bull: 151 Puan

  5. Alpine: 61 Puan

Sıradaki Durak: Macaristan Grand Prix'si

Formula 1'de hız kesmeden devam eden 2026 sezonunun 11. ayağı, önümüzdeki hafta sonu 26 Temmuz Pazar günü Macaristan'ın ünlü Hungaroring Pisti'nde gerçekleştirilecek.