Yolu Kapanan Köydeki Şehit Ailesi İçin Ekipler Seferber Oldu
Yolu Kapanan Köydeki Şehit Ailesi İçin Ekipler Seferber Oldu
İçeriği Görüntüle

Gazetecinin gözünden Turgut Özal bulvarında bir iki makyaj yapıldı, yapanlardan Allah razı olsun ama bence ‘kaş yapayım derken’ göz çıkardılar.
Şehir içi Trafik Komisyonu ne yapmaya çalışıyor anlamış değiliz? Bu işi teknik elemanlar üstleniyor ama son yapılan düzenlemenin projesini uluslararası yarışmalara göndersek sondan birinci olur..! Böyle düzenleme olur mu? Bulmaca gibi, daha ağır konuşayım labirent gibi her şey karmakarışık oldu. Hadi bu beceriksizliği es geçtik eski şekli ile bu denli trafik sıkışıklığı olmuyordu. ‘Dostlar pazarda görsün’ misali iş yaparsanız olacağı budur.
Şehir merkezine girmek, ana arterlerden geçmek için araç sahipleri saatlerce trafikte bekliyor. Belli başlı kavşaklara bat-çık yapılırsa iş kökten çözümlenir.
Bakın en yakınımızda ki Diyarbakır’a yolunuz düşerse oradaki trafik düzenini görebilirsiniz. Özellikle yeni şehir bölgesinde 4-5 adet bat-çık yapıldı sorun çözüldü.
Aklın yolu birdir. Basın kavşağına, Bozoğlu otelinin bulunduğu kavşağa ve Valilik kavşağına bat-çık yapın mesele çözümlensin. Yani teknik elemanlara yetkililere bu aklı kimse vermiyor mu? İşi yokuşa sürmenin bir anlamı yok. Para sıkıntınızda yok bu insanlara iyilik yapacaksanız bu hizmeti yapın aksi halde güzelim şehrimiz yaşanmaz hale gelir ve hiç bir araç saatlerce trafikte ilerleyemez.
Başka bir mesele de; ilimizde kişi başına düşen araç sayısında patlama olması…
Bakın size rakamsal verileri ibret olsun diye açıklayayım;
-2019 yılında 45 bin 114 olan araç sayımız 2025 yılı Haziran ayı itibarı ile 67. 350'ye ulaşmış yani anlayacağınız; Son 6 yılda İlimizde araç sayısı yüzde 45 artmış. Bu rakam sizi korkutmuyor mu? Bu gidişle ilimiz otomobil mezarlığına dönecek! Hangi aileye bakarsan iki-üç arabası var. Dahası bin kişiye ortalama 250 araç düşüyor. Ayda ortalama 280 araç plakası basılıyor. Her ay Batman trafiğine 289 araç ekleniyor…! Durum böyle olunca maalesef yollar yetersiz kalıyor. Trafik altyapısı iflas etmiş bir kentin geçici çözümlerle değil kalıcı ve uzun vadede işlev yapacak projelere ihtiyacı vardır.
Devlet sen, hükümet sen, belediye sen, kasa sen… Modern trafik altyapısı için daha ne beklenir ki?
Daha vahimi ise; gündeme getirilen hafif raylı sistem… bu tamamen siyasi popülizm. El alem demez mi; ‘Sen henüz trafik sorununu çözmemişsin raylı sisteme mi geçeceksin?’ Geçin bunları… Hani derler ya; “para yok yemeğe….” Falan filan. Tıpkı bu mesele gibi henüz ortada fol yok yumurta yok kalkmışlar raylı sistemden bahs ediyorlar. Sen DDY tren raylarını şehrin dışına bir metre bile çıkaramadın, 5 km’lik Diyarbakır şehir geçişini 15 yıldır yapamadım, kuzey çevre yolundan eser yok, Beşiri karayolu hala bitmedi kalkmışsın hafif raylı sistemden bahs ediyorsun… Vallahi helal olsun…. Ne diyelim..?
‘Proje getirin proje…’ diyorsunuz çok güzel yeşil ve verimli tarım arazisine kompleks için inşaat izni alıyorsunuz, şehir içi trafiğinin çözümü içim proje geliştirmiyorsunuz. Alın size proje Batman’a rahat nefes aldıracak, ileriye taşıyacak ve modernleştirecek tek proje bu…