İran Cumhurbaşkanı Reisi ise, "Türkiye'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir" dedi. Reisi ayrıca; Filistin konusunda Türk halkının zulme karşı duruşunun ve desteğinin takdire şayan olduğunu söyledi.Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi resmi törenle karşıladı. Reisi'nin makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Erdoğan, Reisi'yi Külliye'nin ana giriş kapısında karşıladı.

İKİLİ GÖRÜŞME SONRASI ORTAK BASIN TOPLANTISI

Başkan Erdoğan ve Reisi daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Erdoğan ve Reisi, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'nın ardından anlaşmaların imza töreni ile ortak basın toplantısına katıldı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Kirman'da 3 Ocak'ta meydana gelen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum

Komşumuz İran'la ilişkilerimizi karşılıklı güven ve müşterek menfaatler temelinde derinleştirmeye önem veriyoruz.

İran ile münasebetlerimizin geliştirilmesine yönelik olarak 10 yeni anlaşmaya imza attık

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ

Ülkelerimizin ve bölgemizin güvenliğini hedef alan PKK/PYD/YPG ve PJAK'a karşı işbirliğimizin daha da güçlendirilmesinin önemine değindik.

İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırılarının son bulması, adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik ivedi adımlar atılması ihtiyacını ele aldık. Bölgemizin güvenliğini ve istikrarını daha fazla tehdit edecek adımlardan sakınılmasının önemi üzerinde mutabık kaldık.

30 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ

İran ile yıllık 30 milyar dolarlık ticaret hedefimiz doğrultusunda özellikle koronavirüs salgını sonrasında ilerleme kaydettik. Öte yandan bu kulvarda daha hızlı koşmamız gerektiğinin de farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanı ile bu kapsamda atacağımız adımları ele aldık.

İBRAHİM REİSİ: TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ BİZİM GÜVENLİĞİMİZDİR

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "Türkiye'nin güvenliği bizim güvenliğimizdir" dedi. Reisi, "Biz uzun yıllar Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduk ve bundan sonra da bu ilişkileri daha üst seviyelere taşımayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya örnek teşkil edecek! Türkiye'den 12 milyar metreküplük doğal gaz planı Avrupa'ya örnek teşkil edecek! Türkiye'den 12 milyar metreküplük doğal gaz planı

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Filistin konusunda Türk halkının zulme karşı duruşunun ve desteğinin takdire şayan olduğunu söyledi.