Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz canlı yayında açıkladı! Kamu çalışanlarına destek sunulacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz canlı yayında açıkladı! Kamu çalışanlarına destek sunulacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan'ın, Ramaphosa ile telefon görüşmesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, ikili ilişkileri ve küresel meseleleri ele aldığı öğrenildi.

Erdoğan, Türkiye'nin bu haklı davanın insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve İsrail'in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda mazlum Filistin halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.