Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremleri sonrasında inşa edilen deprem konutlarının son görüntülerini paylaştı.

Bakanlık tarafından depremden etkilenen illerde inşa edilen 46 bin konut, şubat ayının ilk günlerinde kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Süper Lig'de son haftanın programı açıklandı Süper Lig'de son haftanın programı açıklandı

Önümüzdeki iki ay içinde teslim edilen konut sayısı 75 bine ulaşacak.

İlk kura çekim ve anahtar teslim töreni, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hatay'da gerçekleştirildi

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Sevgili kardeşlerim, zamanla yarışmak üzere önce şöyle butona basalım, Hak sahiplerini inşallah belirlemeye başlayalım.

TÜRKİYE TEK YÜREK TEK BİLEK OLDU

Yaklaşık 1 yıl önce, 6 Şubat'ın erken saatlerinde yaşadığımız depremde kaybettiğimiz canların acısı yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerinde vatandaşımızın her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 7000'e yakın köy ve mahallemizde ağır yıkıma yol açarken, 14 milyon vatandaşımız afetten doğrudan etkilendi. Asrın felaketini, asrın dayanışmasına dönüştürerek zor günlerin geride kalmasını temin ettik. Türkiye tek yürek tek bilek oldu

Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek olmuştur.

Deprem bölgesine 150 bin TIR yardım malzemesi gönderilirken, 20 milyon gıda kolisi dağıtıldı. Depremin ardından şehirlerine ailelerine, işlerine sahip çıkarak yerlerinden yurtlarından ayrılmayan vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu afet bize verdiği pek çok dersin yanı sıra devlet-millet dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu göstermiştir. Böylesine vefalı, fedakar milletin evladı olmakla iftihar ediyoruz.

Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Hatay can kaybı ve yıkılan bina sayısı bakımından depremden en çok zararı gören şehrimizdir.Hatay'da dağıtılan çadır sayısı 286 bin, konteyner sayısı ise 57 bin.