Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılda depremin vurduğu 11 ilden biri olan Kahramanmaraş'ta da büyük yıkımın izlerini silmeye devam ediyor. Hatay ve Gaziantep'in ardından bugün Kahramanmaraş'ta TOKİ, Emlak Konut ve Yapı İşleri eliyle yapımı tamamlanan 9 bin 289 kalıcı konut, afetzedelere teslim edildi. Yeni, sağlam ve güvenli konutlarına kavuşan depremzedeler büyük sevinç yaşadı.

İletişim Başkanlığı'ndan 'helikopter pisti yaptırıldı' iddiasına yalanlama İletişim Başkanlığı'ndan 'helikopter pisti yaptırıldı' iddiasına yalanlama

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve depremzedelerin katılımıyla gerçekleştirilen 'Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sözlerine 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başladı.

"BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK"

Bakan Mehmet Özhaseki, hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, "Gerçekten acımız büyük ama bir taraftan da mutluyuz. Çünkü işe başladığımız, bugün bitirdiğimiz ve yavaş yavaş sizlere dağıtacağımız konutların teslim törenindeyiz. Başımız dik alnımız açık. Allah'a şükür geçtiğimiz bir yıl içerisinde depremden 15-20 gün sonra başlamak üzere altyapıyla, üst yapıyla ilgili gece gündüz demeden çalıştık, gayret ettik. Yavaş yavaş da şimdi evleri vermeye başlıyoruz. Sizler evlerinizde huzurla oturuncaya kadar buralardayız, gitmeyeceğiz." dedi.

"MADDİ HASAR 104 MİLYAR DOLAR "

Türkiye'nin deprem ülkelerinden biri olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, "6 Şubat'ta 2 tane üst üste 9 saat arayla müthiş depremler yaşadık. 53 binden fazla insanımızı kaybettik. 11 il bundan etkilendi. Yıkılan konut sayısı 680 bin civarında. Maddi hasar ise 104 milyar dolar olarak ölçüldü." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN MİLLET AYAKTAYDI"

Depremin hemen ardından yapılan çalışmaları hatırlatan Bakan Özhaseki, "Bütün bir millet ayaktaydı. Hacı parasını AFAD'a yatıranlar mı istersiniz, kumbarasındaki bozuk paraları getirip de AFAD'a yardım için yatıran çocuklarımızı mı istersiniz, Azerbaycan'dan birkaç tane battaniyeyi koyarak, eski aracıyla yola çıkanı mı dersiniz… Böyle bir milletin ferdi olmak hepimiz için bir şeref vesilesi. Ancak, bir de deprem turistleri vardı. Milyonlarca nüfusu olan şehirleri idare ediyorlar. Ellerinde envaiçeşit imkanlar var. Ama hiçbir şey yapmadılar. Sadece özel jetlerle gelip otuz, kırk tane basın mensubuyla selfiler çekindiler. Sonra da bırakıp gittiler." diye konuştu.