Kredi kartında yeni dönem: Faizler iniyor! Merkez Bankası’nın kararı sonrası…
Kredi kartında yeni dönem: Faizler iniyor! Merkez Bankası’nın kararı sonrası…
İçeriği Görüntüle

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur" dedi.

"İHRACATÇIMIZI ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ"

Bakan Mehmet Şimşek ihracatın ana belirleyicisinin yurt dışı talep olduğunu belirterek kurun önemli bir etkisi olmadığını aktardı. Bakan Şimşek buna ek olarak, "İhracatçımızı çok güçlü bir şekilde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur.

2003-13 döneminde nominal sepet kur yıllık ortalama yüzde 3,3; reel ihracatımız yüzde 7,1 artmıştır. 2018-23 döneminde ise kur yüzde 36,4 artarken, ihracatımız sadece yüzde 5 artmıştır.

Dünya ticaretinden daha çok pay almak ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek ancak verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkündür.

İhracatçımızı çok güçlü bir şekilde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz."

Bakan Mehmet Şimşek: İhracatçımızı çok güçlü bir şekilde destekliyoruz