Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiği açıkladı.

CHP'de 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin aday belirleme mesaisi devam ederken, dikkati çeken bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'a konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

İlgezdi, 7 partinin ortak adayı olacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz” görüşünü paylaştı.

CHP'DE ŞOK İSTİFA

Aday belirleme sürecinde büyük kavgaların yaşandığı CHP'de bu kez şok bir istifa gerçekleşti. CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYENLER TASFİYE EDİLİYOR"

Resmi X hesabından istifasını duyuran, İlgezdi, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor." dedi.

"PARTİMİZİN DEĞERLERİ HOYRATÇA HARCANIYOR"

CHP'de 40 yıl görev yaptığını belirten İlgezdi, istifa metninde şunları kaydetti:

CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür.
Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.

Sakarya Nehri’ne düşen 19 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti Sakarya Nehri’ne düşen 19 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti