Astrolog Meral Güven, sosyal medya hesaplarından yayımladığı videodaki sözlerine ilişkin resen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, astrolog Meral Güven'in, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayına ilişkin harekete geçti. Başsavcılık, Güven'in yayındaki sözlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Bu kapsamda polis tarafından adresinde gözaltına alınan Güven, emniyete götürüldü.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha edildi

Hakkında adli işlem başlatılan Güven'in, "tehdit ve hakaret"ten iki olmak üzere, "kişilerin huzur ve sükununu bozma", "kasten yaralama", "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma" ile "taksirle yaralama" suçlarından toplam 6 kaydı olduğu belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Astrolog Meral Güven, "Fenerbahçe mucize bir şekilde şampiyon olacak" diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Galatasaray'ın Konyaspor'u 3-1 yenerek şampiyon olmasının ardından ise tartışma başlamış ve Astrolog Meral Güven, sosyal medyadan sinkaflı bir video yayımlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise söz konusu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven'in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK’nın 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmıştır" denilmişti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ