AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan fon soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güler, soruşturmanın yargı tarafından yürütüldüğünü belirterek Meclis'te ayrıca araştırma komisyonu kurulmasına şu aşamada ihtiyaç olmadığını söyledi.

"ŞİMDİLİK GEREK YOK..."

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, fon soruşturması için Meclis araştırma komisyonu kurulup kurulmayacağına ilişkin konuştu.

Güler, “Fon soruşturmasına ilişkin TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasına şimdilik gerek yok, yargı çalışıyor" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMADA 85 KİŞİ TUTUKLANDI

Fon soruşturmasında adli süreç son günlerde genişletilirken, Adalet Bakanı Akın Gürlek de 6 Ekim'de soruşturmanın son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Gürlek, soruşturma kapsamında şu ana kadar 85 şüphelinin tutuklandığını, 220 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Soruşturma çerçevesinde çok sayıda kişinin mal varlığına da tedbir konulduğu bildirildi.

YURT DIŞI PARA TRANSFERLERİ DE İNCELENİYOR

Soruşturma kapsamında yurt dışına gerçekleştirilen para transferlerinin de mercek altına alındığı belirtildi.

Ahmet Çakar’dan Türk Futbolu İçin Çarpıcı Sözler: “Korkunç Zor Günler Bekliyor”
Ahmet Çakar’dan Türk Futbolu İçin Çarpıcı Sözler: “Korkunç Zor Günler Bekliyor”
İçeriği Görüntüle

Öte yandan AK Parti'nin, fonların tasfiye sürecine ilişkin 10 maddeden oluşan geçici bir kanun teklifi hazırladığı açıklandı.

455 BİN YATIRIMCI İÇİN DÜZENLEME

Hazırlanan teklif kapsamında 455 bin 578 yatırımcının 1 milyon liraya kadar olan varlıklarının tasfiyesine yönelik düzenlemelerin yer alması planlanıyor.

SPK ise tasfiye sürecine giren fonlardaki yatırımcılara yönelik daha önce bir karar almıştı. Kurul, nihai tasfiyenin tamamlanmasını beklemeden yatırımcılara ara ödeme yapılmasının önünü açmıştı.