ABD Başkanı Donald Trump, gazeteci Benny Johnson'a verdiği röportajda Rusya-Ukrayna savaşı, İran ve Küba'ya dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 5 yıldır devam eden Rusya-Ukrayna çatışmalarına değinen Trump, kalıcı barış için yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindiğini ifade etti.
Kritik Zirve Öncesi Barış Umudu ve Dış Politika Mesajları
Röportajdan öne çıkan kritik başlıklar şu şekildedir:
-
"Birçok Anlaşma Üzerinde Çalışıyoruz": Florida'daki Trump National Doral'da aralık ayında düzenlenecek G20 Zirvesi öncesinde bir anlaşmanın sağlanabileceğine dikkat çeken Trump, "Bence orada bir anlaşmaya varmaya çok yaklaşıyoruz. Bu konuda bir çözüm bulma ihtimalimiz oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.
-
İran Açıklaması: Orta Doğu'daki gelişmelere de değinen ABD Başkanı, İran'ın askeri kapasitesinin ciddi şekilde zayıflatıldığını iddia ederek bu süreci sonlandıracaklarını kaydetti.
-
Küba ve Marco Rubio: Küba'yı "başarısız bir ülke" olarak nitelendiren Trump, insanları yakında geri göndereceklerini ve sürecin Dışişleri Bakanı Marco Rubio tarafından yakından takip edildiğini aktardı.




