Anne ve babanın boşanma süreci sonrası velayeti geçici olarak annesine verilen ve Yunanistan'a götürülen Aren Eren'in ölümüne giden süreç, aile tarafından büyük bir acıyla dile getiriliyor.
-
Baba Huday Can Eren ve babaanne Semiha Coşkun, çocuğun Türkiye'den ayrıldığında yaklaşık 22-23 kilo ağırlığında ve sağlıklı olduğunu belirtti.
-
Yunanistan'da hazırlanan otopsi raporuna göre, çocuğun hayatını kaybettiğinde 9 kiloya kadar düştüğü ve ölümünün hastaneye başvurudan en az 48 saat önce gerçekleştiği anlaşıldı.
Anne Tutuklandı, Diğer Çocuklar İçin Mücadele Sürüyor
Olayın ardından Yunanistan'da anne hakkında "bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihmal" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. Öte yandan aile, diğer iki çocukları olan ikizler Laren ve Arlen için de yoğun bir hukuk mücadelesi başlattı.
-
İkiz çocukların Yunanistan'da koruyucu aileye verildiğini belirten aile avukatı Kübra Köse Gökdemir, çocukların Türkiye'deki kendi kök ailelerinin yanına getirilmesi için hem Türk hem de Yunan makamları nezdinde girişimlerin sürdüğünü ifade etti.
-
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayetler üzerine soruşturma dosyası aktif şekilde yürütülüyor.
Kelimelerin Bittiği Noktadayız
Babaanne Semiha Coşkun, süreç boyunca hukuki yollarla çocukla iletişim kurmaya çalıştığını ancak annenin kendisini engellediğini vurgulayarak, "Bir çocuğa bunu nasıl yaparlar, anlamıyorum. Kelimelerin bittiği noktadayız" diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.
Hukuki temsilciler, otopsi fotoğraflarının çocuğun tanınamayacak derecede ağır bir tabloya sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.



