Ateşli silahların mülkiyet yetersizliği ve gençlik asayiş psikolojisinin doğurduğu asimetrik trajedilere bir yenisi Kahramanmaraş'ta eklendi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında arkadaşını tabancayla boynundan vurarak hayattan koparan sivil zanlı M.K. hakkındaki adli soruşturma tamamlandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, suça sürüklenen çocuk statüsündeki sanık hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası talep edildi.
Silahı Önce Başına Sonra Boynuna Doğrultup Ateşlemiş
Kahramanmaraş 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen mülki iddianame ve asayiş tutanaklarına göre olay, 16 Kasım 2025 tarihinde Kanuni Mahallesi’nde sanığın babasına ait iş yerinde meydana geldi. 15 yaşındaki Mustafa Öztürk, cep telefonu üzerinden arkadaşı M.C. ile görüntülü mülkiyet görüşmesi gerçekleştirdiği sırada, yanında bulunan M.K. elindeki siyah renkli tabancayı doldur boşalt yapmaya başladı.
Sanık M.K., şarjöründe 2 adet canlı mermi olduğunu bildiği ateşli silahı önce Öztürk’ün baş kısmına, ardından boyun bölgesine yakın mesafeden doğrultarak tetiğe bastı. Silahın asimetrik şekilde ateş alması sonucu boynundan ağır yaralanan Mustafa Öztürk, kaldırıldığı mülki hastanede yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tutuklanan M.K. hakkında "Kasten Öldürme" suçundan 15 yıl, "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" suçundan ise 3 yıl olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezası istendi.
Sürekli Doldur Boşalt Yapıyordu
Dava dosyasında yer alan ifadelerde, cinayet anına cep telefonu ekranından canlı tanıklık eden M.C., sanığın tehlikeli hareketlerini şu sözlerle aktardı: "Görüntülü konuşmaya başladığımız ilk andan itibaren M.K. elindeki silahla sürekli doldur boşalt yapıyordu. Silahı önce Mustafa’nın kafasına, sonra boynuna tuttu ve o esnada birden ateş aldı." Suçunu ikrar eden sanık M.K. ise ifadesinde pişman olduğunu belirterek, kazaen tetiğe bastığını ve olayın ardından Mustafa’nın telefonundan 112 acil lojistik hattını aradığını iddia etti.
Acılı Babadan Adalet Çağrısı: Ben Bayram Kutlayamadım
Hayatını kaybeden Mustafa Öztürk’ün babası Cabbar Öztürk, adliye çıkışında yaptığı kurumsal açıklamada, Türk ceza mevzuatındaki koruyucu ibarelere tepki gösterdi. İstenen ceza mülkiyetinin yetersiz olduğunu savunan acılı baba, duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Hukuk sistemindeki 'suça sürüklenen çocuk' kavramını bir baba olarak asla kabul etmiyorum. O yaştaki pek çok evlat ailesini geçindiriyor, serserilik yapmıyor. Benim oğlumun tamirci olmak gibi büyük girişimcilik hayalleri vardı. Kendi egosu yüzünden bir çocuğu hayattan kopardı; o artık bir katildir. Bu olay yüzünden toplum olarak herkes Ramazan ve Kurban bayramlarını kutlarken, ben aylardır mülkiyetimizde bayram kutlayamadım. Yüce Türk yargısından katilin en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyorum."

