Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, Zincirlikuyu Cami'nde kılınan cenaze namazı sonrası Kuruçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yaklaşık 150 film ve dizide rol alan Türk Sineması'nın önemli oyuncularından Sevda Ferdağ, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek 82 yaşında hayatını kaybetti. Yeğeni Beklan Dumrul'un taziyeleri kabul ettiği törene; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, sanatçılar Serdar Gökhan, Nilüfer Aydan, Nur Sürer, Halil Ergün, Ahmet Mümtaz Taylan, Nuri Alço, Hatice Aslan, Kerem Alışık, Sibel Turnagöl ve Ayçin Tuyun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, çok üzgün olduğunu belirterek "Değerli bir sanatçıydı ve çok üzgünüz. Ben hem bakanlığım adına hem devlet tiyatroları adına buradayım. Çok üzgünüz her geçen gün biri eksiliyoruz" dedi.

Yeğeni Beklan Dumrul, "Söyleyecek bir şey yok, artık belli bir zaman sonra hepimizin başına gelen bir olay. Dolayısıyla Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Son günlerde azıcık problemliydi, geçirdiği ameliyatlardan dolayı bünye zayıf düştü. Ameliyatları kaldıramadı diyelim. Bünyenin zayıflamasından dolayı yürüyemez hale geldi, kilo kaybı oldu ve uykusunda hakkın rahmetine kavuştu" diye konuştu.

"DEĞERLİ BİR SANATÇIYI KAYBETTİK"

Biden ABD tarihine geçti! En düşük desteği alan başkan oldu Biden ABD tarihine geçti! En düşük desteği alan başkan oldu

Oyuncu Serdar Gökhan ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Yeşilçam, biliyorsunuz bir sonbaharı yaşıyor. Teker teker, yapraklar döküle döküle... Sayılı miktarda yaprağımız kaldı. Çok kaliteli, değerli bir sanatçıyı kaybettik. Hakikaten asil bir kadıncağızdı. Sinemaya hizmetleri de oldu. Ama işte görüyorsunuz vakti gelen gidiyor, yapacak bir şey yok. Allah gani gani rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.