Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre Şubat ayında fiyatlarda büyük dalgalanmalar yaşandı. Orta öğretimde fiyatlar %21,78 ile en fazla artarken, hava yolu ile yolcu taşımacılığında %14,8 ile en fazla düşüş gerçekleşti.

MEB'de "dijitalleşme" mesaisi MEB'de "dijitalleşme" mesaisi

Orta öğretimdeki fiyat artışı, şubat ayında en dikkat çekici gelişme oldu. Fiyatlar geçen aya göre %21,78 artış göstererek, tüm kategoriler arasında zirveye yerleşti. Orta öğretimi, tereyağı (%16,99) ve sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ücreti (%16,14) takip etti.

Şubat ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında kuzu eti (%14,81), peynir (%11,57) ve taze süt (%10,99) yer aldı. Bu ürünlerin fiyatlarındaki artış, vatandaşların mutfak bütçelerini zorladı.

Fiyatlarda düşüş yaşanan ürünler arasında ise hava yolu ile yolcu taşımacılığı ilk sırada yer aldı.

Geçen aya göre %14,8 düşüş gösteren hava yolu uçak biletleri, vatandaşları sevindirdi. Hava yolculuğunu takip eden diğer ürünler arasında yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler (%6,64), kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı (%6,25), halı ve diğer yer döşemeleri (%1,64) ve evle ilgili temizlik malzemeleri ve erkek giyimi (%0,7) yer aldı.