Gençlerin sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabileceği yeni bir uygulama devreye giriyor. "Genç Kart", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki Genç Kart nedir, hangi sanatsal etkinlikleri kapsayacak, kimler kullanabilecek ve  başvuru şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanana uygulamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Genç Kart" isimli kültür ve sanat projesi kapsamında gençler sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek.

GENÇ KART NEDİR?

Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sanat etkinlikleri bu kapsamda olacak.

İBB’nin açtığı çukurda boğularak öldü! 5 yaşındaki Edanur Gezer'in acı sonu! İBB’nin açtığı çukurda boğularak öldü! 5 yaşındaki Edanur Gezer'in acı sonu!

"Genç Kart" uygulamasından 18 yaşına giren gençler bir yıl boyunca faydalanabilecek.

GENÇ KART BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

Uygulamaya ilişkin başvuruların Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden yapılması bekleniyor. Başvuru tarihi henüz açıklanmadı ancak önümüzdeki günlerde başvurulara ilişkin bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.