Erdoğan, "Türkiye olarak garantörlük mekanizması çerçevesinde sorumluluk üstlenmeye hazırız. Bununla ilgili çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise "Filistin'e uluslararası korumanın sağlanması için çabaların güçlendirilmesi gerekiyor" mesajını verirken Türkiye'ye de desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Erdoğan, Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişinde karşıladı. Başkan Erdoğan ve Abbas, ikili görüşme gerçekleştirdi. 1,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Başkan Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Garantörlük' Mesajı Netanyahu Ve Cinayet Ortakları Her Kanın Hesabını Verecek!

Kampanya bitiyor! Başvuru için son saatlere girildi Kampanya bitiyor! Başvuru için son saatlere girildi

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri her kanın hesabını hukuk ve mahşer-i vicdan önünde verecektir.

Kalıcı barışın tek yolu 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin devletinin tesisidir.

(UNRWA) İsrail'in yalan ve iftira ile Ajans'ı itibarsız hale getirmeye yönelik propagandalarına prim verilmemeli, mevcudiyetine halel getirilmemelidir.

'Sözde yerleşimciler' adı verilen, aslında Filistinlilere ait topraklara çöken, çalan gaspçıların eylemleri çözümün önündeki en büyük engellerden biridir.

İsrail-Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadığı takdirde Orta Doğu'da barışın hakim olamayacağı artık iyice anlaşılmıştır

Radikal İsrailli siyasetçilerin Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri tam anlamıyla bir hezeyandır

GARANTÖRLÜK MESAJI: TÜRKİYE SORUMLULUK ÜSTLENMEYE HAZIR

Türkiye olarak garantörlük mekanizması çerçevesinde sorumluluk üstlenmeye hazırız. Bununla ilgili çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

MAHMUD ABBAS: TÜRKİYE'YE DESTEKLERİNDEN ÖTÜRÜ MÜTEŞEKKİRİZ

Filistin'in uluslararası sistemdeki yerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Abbas, "Filistin'e uluslararası korumanın sağlanması için çabaların güçlendirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Abbas, kendilerinin de bu korumanın gerçekleşebilmesini arzuladıklarına işaret ederek, "Filistin'in Birleşmiş Milletler'de daimi üyeliğe sahip olması, Güvenlik Konseyi'nin kararıyla böyle bir durumun ortaya çıkması, bizim arzuladığımız bir şeydir." dedi.

MAHMUD ABBAS'TAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Başkan Erdoğan'a ve kardeş Türk halkına en içten selamlarını ve teşekkürlerini ileten Abbas, "(Türkiye'nin) Filistin davasına olan sürekli desteğinden ötürü müteşekkiriz." ifadesini kullandı.

Abbas, Türkiye'nin Filistin halkına ve Gazze'deki halka yönelik gönderdiği yardımlardan dolayı da en içten minnettarlıklarını ifade ederek, "Türkiye, Filistin halkına karşı kardeşlik temelinde tarihi sorumluluğuyla bütün sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Şu anda 120 binden fazla Filistinlinin yaralandığını ve öldüğünü kaydeden Abbas, "Batı Şeria'da da aynı şekilde İsrail suçlarına devam etmektedir, katliamlarını yapmaktadır." diye konuştu.