Dışişleri Bakanı Hakan FidanAvusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bir araya geldi. İkili, Ankara'da gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar satır başları şöyle:

"NETANYAHU DÜNYA İÇİN GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELDİ"

"Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak iradenin şart olduğunu Avusturya'dan terörle mücadelemize daha yakın ve daha fazla işbirliği beklentimizin aktardık.

Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha edildi Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha edildi

UAD bünyesinde süren soykırım davasında Türkiye'nin ardından Libya ve Mısır da beyanını bildirdi. Uluslararası toplumun Netanyahu hükümetine baskıyı artırması gerekiyor. Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi.

"HAMAS BİR DİRENİŞ HAREKETİDİR, BİR TERÖR HAREKETİ DEĞİLDİR"

Hamas bir direniş hareketidir, bir terör hareketi değildir. Kendi devletine, kendi topraklarına, kendi egemenliğine sahip olduğu zaman hala silahtan vazgeçmiyorsa o zaman oturulur başka konulara bakılır.

Buradaki savaş durup dururken ortaya çıkan bir savaş değildir. Bir işgal var. Uluslararası toplum bu durumda hiçbir şey yapamadı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. İsrail'in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur. Soykırım fiilidir."

Editör: UHA HABER MERKEZİ