Adana'da 3 yıldır görev yapan narkotik dedektör köpeği Hulk'a polisler tarafından sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. 7'inci yaşına giren Hulk, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan doğum günü pastası önünde hatıra pozu verdi. 6 yıldır Hulk ile birlikte görev yapan polis memuru Ali Çetin'in elinden pasta yiyen Hulk'un gözlerinin dolması görenleri duygulandırdı.

Hulk ile aralarındaki bağın baba ile oğul gibi olduğunu söyleyen Çetin, "Hulk mutlu, o nedenle bende mutluyum. Kendisine elimle pasta yedirdim gözleri doldu, çok duygulandı. 3 senedir Adana'da birlikte uyuşturucu ile mücadele ediyoruz.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Stinger" atışı paylaşımı Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Stinger" atışı paylaşımı

Hulk ile mesaimizin dışında ekstra eğitimlerini yaptırıyoruz. Hulk'u sürekli dinamik, aramaya hazır tutmaya çalışıyoruz. Hulk ile aramızda ki bağ aynı oğul ve baba gibi. Birbirimizi sürekli görüyoruz ancak izinli günlerimde beni görmediği zaman onun beni özlediğini biliyorum. Çünkü ben de onu çok özlüyorum. Birlikte güzel işler çıkartıyoruz" dedi.

ANNE BABASI DA NARKOTİK KÖPEĞİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünde eğitim gören narkotik dedektör köpekleri Türkiye'nin dört bir yanında uyuşturucu ile mücadelede polis ekiplerine yardımcı oluyor. Köpekler, polisin düzenlediği operasyonlarda büyük rol oynarken uzmanlar tarafından sıkı bir eğitimden geçiriliyor. Merkezde narkotik köpeği Daisy ve Agir'in çiftleştirilmesi sonucu 10 Nisan 2017'de dünyaya gelen Belçika Malinois (Çoban) Köpeği Hulk'ta bu köpeklerden yalnızca birisi.