Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi.

KONSER SALONUNA SALDIRI!

Öte yandan Tass haber ajansı saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığını bildirdi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR!

RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafeti giymiş 4 kişinin makineli tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Saldırıyı gerçekleştiren 4 saldırganın olayın ardından kaçtıkları belirtildi.

2A

Rus Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada ilk verilere göre konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

İnsanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi.

3A

TÜM HALKA AÇIK ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ!

Olay yerine 70'ten fazla ambulans ve acil servis görevlisi sevk edilirken, başkent Moskova'da havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'den de ilk açıklama geldi. Büyük bir trajedinin yaşandığını söyleyen Sobyanin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

1A

Sobyanin hafta sonu Moskova'da tüm halka açık etkinliklerin de iptal edildiğini kaydetti.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da başkentte konser salonuna yapılan terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu.

ABD, VATANDAŞLARINA 7 MART’TA UYARIDA BULUNMUŞTU!

Beyaz Saray'dan silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğu açıklanırken, Moskova'da yaşayan Amerikalıların bulundukları yerde kalmaları ifade edildi. ABD’nin Rusya Büyükelçiliği, 7 Mart’ta Moskova’daki vatandaşlarına konser alanları da dahil olmak üzere kalabalık alanlardan uzak durmaları uyarısında bulunmuştu.

4A

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Soykırımda 204. gün! 34 bin 388 Filistinli şehit oldu Soykırımda 204. gün! 34 bin 388 Filistinli şehit oldu

John Kirby, olayın "korkunç bir silahlı saldırı" olduğunu ve saldırının kurbanlarına başsağlığı dilediklerini ancak olayla ilgili bir değerlendirme yapabilmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın." yorumunu yaptı.

5A

Kirby ayrıca, Rusya içindeki herhangi bir siyasi motivasyon ile bu saldırıyı bağdaştırabilecek herhangi bir emare olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinin bir süre önce güvenlik uyarısı yayımlamasına ilişkin soruya da yanıt veren Kirby, o güvenlik uyarısıyla bu saldırının spesifik bağlantısının olmadığını belirtti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: "TÜM DÜNYA TOPLUMU, BU KORKUNÇ SUÇU KINAMAK ZORUNDADIR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram hesabından saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirtti.

Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarfedildiğini kaydetti.

6A

UKRAYNA: SALDIRIYLA İLGİMİZ YOK

Ukrayna, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna yapılan saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı.

7A

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüşerek, Moskova'daki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Moskova'daki bir konser salonuna bu akşam (22 Mart) düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Rus halkına ve Rusya Hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

SON DAKİKA | Rusya'nın başkenti Moskova'da katliam! Konser salonuna silahlı baskın: En az 40 ölü var

RUSYA'DAN BMGK TALEBİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Özel Yetkili Büyükelçisi Rodion Miroşnik, Moskova'daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK) toplantı talep edeceklerini bildirdi.

Miroşnik, Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rus devlet kanalı Rossiya-24'e açıklamalarda bulundu.

Saldırıya ilişkin girişimlerde bulunacaklarını anlatan Miroşnik, "Diplomatlarımız bu konuyu BMGK toplantısında gündeme getirecek. BMGK'den yakın zamanda bu konuda toplantı talep edecekler ve böylelikle en büyük uluslararası kuruluştaki küresel çoğunluk bu eylemleri kınayabilecek." dedi.