İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

Bakan Şimşek'ten Türkiye vurgusu: Gelişmekte olan çoğu ülkeye göre çok daha iyi bir hikayeye sahip Bakan Şimşek'ten Türkiye vurgusu: Gelişmekte olan çoğu ülkeye göre çok daha iyi bir hikayeye sahip

"Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum.' dedi. "Bu kararı alırken, karşımıza kimleri aldığımızı biliyordum" diyen Akşener, yerel seçimlerden alınan sonuç karşısında bedel ödeme gerekliliğinin farkında olduğunu söyleyerek, "Ben şahsen seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım" diye konuştu.

Akşener, "Bu kapsamda, seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" dedi ve seçimde yarışacak adaylara başarı diledi.

SEÇİM SONRASI ART ARDA İSTİFALAR YAŞANMIŞTI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İYİ Parti'de ardı ardına istifalar yaşanmıştı. İlk olarak Bilge Yılmaz Ekonomi Politkaları Başkanlığı görevini bıraktığını açıklayıp, Akşener'i de istifaya çağırmıştı. İYİ Parti GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok da başarısızlığın sorumlusu olarak Meral Akşener gördüğünü belirterek "Son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise Akşener'in seçim öncesi "Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.