Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu! Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek.

YENİ METRO HATTINI BAŞKAN ERDOĞAN HİZMETE ALIYOR

İstanbullunun merakla beklediği metro hattı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılıyor. Bugün açılışı gerçekleştirilecek Bakırköy-Kirazlı metro hattında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayaşehir-Bakırköy sahil arasında metro yolculuğunun 39 dakika olacağını belirtti. Hat uzunluğunun 8,4 km olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, '7 istasyonumuzla hizmet vereceğiz. Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcu bu hattımız ile ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak. Hattımızın 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancımız; 6,1 milyar dolar seviyesinde olacaktır' dedi.

İstanbul yeni metrosuna kavuşuyor! CHP'nin yapmadığını Bakanlık yapıyor: Mega proje ile günde 1 milyon yolcu taşınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşan saatte 80 kilometre hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcunun taşınabileceği Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Projesi'nin son hazırlıklarını yerinde inceledi. Uraloğlu, İstanbul'u hizmetlerle buluşturacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 10 Mart Pazar günü hizmete açılacağını duyurdu.


İstanbul yeni metrosuna kavuşuyor! CHP'nin yapmadığını Bakanlık yapıyor: Mega proje ile günde 1 milyon yolcu taşınacak



'İSTANBULLULARIN HİZMETİNE SUNMAK İÇİN SON HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK'

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un en yoğun yerleşim alanlarından birinde ve zor zemin koşullarında titiz bir çalışma yürüttüklerine dikkati çekerek, '13,3 kilometre TBM imalatını, 3,6 kilometre klasik tünel açma metodu ile olmak üzere toplam 16,9 kilometre tünel kazısını, toplam 17 kilometre demir yolu ray montajını tamamladık.

Bu kapsamda 7 istasyonda 105 bin metrekare kapalı alanın inşasını bitirmiş olduk. İstanbul Havalimanı Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane bağlantısı ve Sirkeci Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin ardından İstanbul'a yeni bir raylı sistem hattı kazandırıyoruz. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağız' ifadelerini kullandı.

İstanbul yeni metrosuna kavuşuyor! CHP'nin yapmadığını Bakanlık yapıyor: Mega proje ile günde 1 milyon yolcu taşınacak

BİRÇOK NOKTAYA ENTEGRE OLACAK HAT İLE KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Bakırköy'den başlayacak metro hattı projesinin; Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğunu ifade eden Uraloğlu, hattın Kirazlı İstasyonunda Başakşehir-Kirazlı Hattı'yla, İncirli İstasyonunda Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'yla, Özgürlük Meydanı İstasyonunda Marmaray'la Bakırköy İstasyonunda ise İdo Deniz Otobüsleri ile entegre olacağını bildirdi.

SÜRELER KISALIYOR

Uraloğlu, metro hattının Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük meydanı arasında 30 dakikada seyahat imkânı sağlayacağını belirtti.

EKONOMİK KAZANÇ 6,1 MİLYAR DOLAR OLACAK

Bakan Uraloğlu, metro hattının 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancına da paylaştı. Uraloğlu, projenin karayolu bakım ve işletme kazancının 2,4 milyar dolar, kaza kazancının 71,5 milyon dolar, zaman kazancının ise 3,6 milyar dolar olmak üzere hattın toplam ekonomik kazancının 6,1 milyar dolar olacağını ifade etti.

İstanbul yeni metrosuna kavuşuyor! CHP'nin yapmadığını Bakanlık yapıyor: Mega proje ile günde 1 milyon yolcu taşınacak

'İSTANBUL'DA DURAKLAMA DÖNEMİNE SON VERECEĞİZ MURAT KURUM İLE MURADINA KAVUŞTURACAĞIZ'

Uraloğlu, yapılan altyapı çalışmalarıyla 147.7 kilometrelik metro hattının yapılması ile birlikte İstanbul'da 348 kilometrelik raylı sisteme ulaşılacağını belirterek, 'İstanbul'da raylı sistem 348 kilometreye ulaşacak. İstanbul'da bin 4 kilometrelik raylı sistem hattına ihtiyaç var. Artık yüzeyden trafik sorununu çözmemiz çok zor Bu sorunu yeraltından metro sistemi ile çözeceğiz. Yapılan metro hatları ile 394 .2 kilometreye çıkacak. 600 kilometre daha hat yapılacak. İstanbul'da temel atmama değil proje üstüne projelerle Muradına kavuşma anını bekliyor. İstanbul'u Murat Kurum ile Muradına kavuşturacağız. 10 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile hizmete açarak İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız' dedi.

Uraloğlu, yapılan altyapı çalışmalarıyla 147.7 kilometrelik metro hattının yapılması ile birlikte İstanbul'da 348 kilometrelik raylı sisteme ulaşılacağını belirterek, 'İstanbul'da raylı sistem 348 kilometreye ulaşacak. İstanbul'da bin 4 kilometrelik raylı sistem hattına ihtiyaç var. Artık yüzeyden trafik sorununu çözmemiz çok zor Bu sorunu yeraltından metro sistemi ile çözeceğiz. Yapılan metro hatları ile 394 .2 kilometreye çıkacak. 600 kilometre daha hat yapılacak.

İstanbul'da temel atmama değil proje üstüne projelerle Muradına kavuşma anını bekliyor. İstanbul'u Murat Kurum ile Muradına kavuşturacağız. 10 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile hizmete açarak İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız' dedi.