ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin 3. turunda, Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarıştı.

Oylama sonucuna göre, 1159 geçerli oyun 611'ini Dervişoğlu alarak genel başkan seçildi. Aydın ise 548 oy aldı.

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Dervişoğlu, "Ülke için dua ettim, milletimiz için dua ettim, parti için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Allah hepinizden razı olsun. En küçük bir tatsız olay yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunu, nasıl siyasi ahlaka sahip olduğunun en büyük delilidir.

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Dervişoğlu, üçüncü tur sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Ülkem için dua ettim, milletim ve partim ile sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. En küçük tatsız bir olay bile yaşanmadı. Konuşurken de ifade ettim. Sayın Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve aile bireyimdir. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız sonra da iktidar yolculuğumuza devam edeceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadelerini kullandı.

Koray Aydın benim aile büyüğüm ve abimdir. Tolga Akalın da kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Bugün itibariyle birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da Allah'ın izniyle iktidar yolculuğunu Koray Aydın ve Akalın'la bu dava için alın teri döken sizlerle yolculuğumuza devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin genel başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "5. Olağanüstü Kurultayı'mızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK TELEFONU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçilen Dervişoğlu'nu telefonla arayarak tebrik etti. Başkan Erdoğan, kurultayın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti. Özel, paylaşımında, "İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Sn. Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana Genel Başkanlık görevini üstlenen Sn. Meral Akşener'e bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİNİN İLK VE İKİNCİ TUR OYLAMA SONUÇLARI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Koray Aydın: 472

Müsavat Dervişoğlu: 370

Tolga Akalın: 327

Günay Kodaz: 2

İKİNCİ TUR SONUÇLARI

Koray Aydın: 565

Müsavat Dervişoğlu: 570

Tolga Akalın: 15

Günay Kodaz: 3

TOLGA AKALIN VE GÜNAY KODAZ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Beşiktaş'a iki futbolcudan kötü haber Beşiktaş'a iki futbolcudan kötü haber

Öte yandan, ATO Congresium'da toplanan kurultayda, genel başkanlık seçimi için yapılan ilk turda 327 oy alan Tolga Akalın, ikinci tur oylamasına katılmadı.

İkinci tur oylaması sırasında açıklamada bulunan Akalın, 27 günde "öldü" denilen bir hareketi hep birlikte dirilttiklerini ifade etti.

Siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirten Akalın, "Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege 'Benim ferasetime güvenin' dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.