Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç İlçesi'ndeki Çöpler Altın Madeni’nde yığın liç maden alanının çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını belirtti.

Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, maden sahasındaki arama çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Facianın gerçekleştiği 13 Şubat'tan bu yana arama çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

MSB acı haberi duyurdu: Bir asker şehit oldu MSB acı haberi duyurdu: Bir asker şehit oldu

"Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık. Kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz." 

CENAZE ADNAN KEKLİK'E AİT

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Sabırlı Deresi bölgesinde ulaşılan cenazenin Adnan Keklik’e ait olduğunu belirterek, aileye başsağlığı diledi.

Aydoğdu, bölgedeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında 9 işçi kaybolmuş ve 5 Nisan'da işçilerden Uğur Yıldız'ın cenazesine ulaşılmıştı.