Korkunç anlar çevredekiler tarafından kayda alındı! Korkunç anlar çevredekiler tarafından kayda alındı!

Beykoz'da filmlere şapka çıkartacak bir olay yaşandı. Ayberk D. 2023 yılında Erdal B. isimli kişinin araç kiralama iş yerinden otomobil kiraladı. Araçla kazaya karışan Ayberk D. Kaza tutanağı tuttu ancak durumu Erdal B.'den gizlemesi üzerine aralarında husumet oluştu. Erdal B. Aleyna isimli bir arkadaşının adına sosyal medyadan Ayberk D. ile tanışıp onun adına randevu ayarladı. Aleyna ve Ayberk D. Beykoz'da buluştu.

PARA GELENE KADAR OĞLUN BENDE

Husumetlisini sahte kız arkadaşıyla kandırdı! Randevu ayarlayıp kaçırdı...


İkili Aleyna'nın aracında ilerlediği sırada bu esnada aracın arkasından Erdal B. ve Ozan A. çıktı. Şüphelilerden Ozan A., Ayberk D.'nin boğazına bıçak dayayıp şahsı kaçırdı. Şüpheli Erdal B. Ayberk D.'nin babası Onur D.'yi arayarak 'sen parayı hazırla oğlun bende, para gelene kadar da oğlun bende kalacak, sizin sonunuz ben olacağım, hem oğlunu hem seni ayrı ayrı yerlerde kıstıracağım' deyip tehditler savurup para istedi.

POLİSLER ŞÜPHELİLERİ YAKALADI

Onur D. şüphelilerin istediği adresi öğrendikten sonra durumu polise bildirdi. Şüpheliler Ayberk D.'yi Beykoz'da bırakırken, Beşiktaş'taki buluşma yerinde şahıslar Erdal B. ve Ozan A. polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ALEYNA OLARAK KONUŞAN BENDİM


Husumetlisini sahte kız arkadaşıyla kandırdı! Randevu ayarlayıp kaçırdı...


Şüpheli Erdal B. karakoldaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, arkadaşlık uygulaması üzerinden Aleyna olarak konuşan kişinin kendisi olduğunu, borcundan dolayı uygulama üzerinden görüştüğünü ileri sürdü.

'NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIM'

Şüpheli Ozan A. savunmasında, yola birlikte çıktıklarını Ayberk D.'nin babasıyla görüşmek istemesi üzerine Beşiktaş sahilde oturduklarını muhabbet sırasında polislerin geldiğini ve ne olduğunu anlayamadığını iddia etti.

DAVA AÇILDI

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler Erdal B. ve Ozan A. için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Hazırlanan iddianamede şüphelilerin suçtan kaçmaya yönelik savunmalarına itibar edilmeyerek iştirak halinde birlikte hareket ettiği belirtildi.

Husumetlisini sahte kız arkadaşıyla kandırdı! Randevu ayarlayıp kaçırdı...

Şüphelilerin tehdit ile para talep ederek 'yağma' suçunu işledikleri eylemlerinin teşebbüs aşamasında kaldığı kaydedildi. İddianamede şüphelilerin Ayberk'i zorla alıkoyarak 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunu işledikleri hususunda yeterli delilin bulunduğu ifade edildi.

19 YILLA YARGILANACAKLAR

Şüpheliler, 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma', 'Birden Fazla Kişi Tarafından Silahla Yağma' suçundan 19 yılla yargılanacak. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.