AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Baltacı için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Iç-192

Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. 40 yaşında genç bir evladımız, kızımız. Haberi aldığımızda adeta vurulmuşa döndük.

Ölüm, hayat hepsi bizim için bir imtihan. Bütün yol arkadaşlarına, dava arkadaşlarına sabır diliyorum. Haklarınızı helal ediniz. İnşallah bu yolda, o ebedi aleme inşallah Rabbimin müjdesine ulaşacak şekilde gidecek. Bütün ailesine sabırlar diliyorum."

Erdoğan Tören-1

Törene ayrıca AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Vekili Afkan Ala, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe, milletvekilleri, Bilal Erdoğan ve belediye başkanları da katıldı.

İstanbul'da tefeci operasyonu! Mağdurların arasında Haydar Dümen'in eşi de var İstanbul'da tefeci operasyonu! Mağdurların arasında Haydar Dümen'in eşi de var

TOPRAĞA VERİLDİ

Erdoğan Cenaze

Baltacı, cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Valisi Davut Gül, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, milletvekilleri, AKP genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, kadın kolları teşkilatından çok sayıda mesai arkadaşı ve partililer katıldı.

FATMA SEVİM BALTACI KİMDİR?
Fatma Sevim Baltacı, 22 Ekim 1981'de İstanbul Fatih ilçesinde doğdu. Aslen Trabzonlu olan Baltacı orta ve lise öğrenimini Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Meslek edinme adına moda-giyim-tasarım eğitimi aldı. 2007-2014 yılları arası tekstil sektöründe yönetici-stilist olarak çalıştı. So

Siyasi hayatına 2015 yılında Fatih İlçe Kadın Kolları Ar-Ge Birim başkanlığı ile başlayıp 2016-2023 yılları arası İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ile ara vermeden devam etti. İl yönetim kurulu üyesi olarak teşkilatın çeşitli komisyon ve birimlerinde görev aldı.

(Teşkilat komisyonu, Ar-Ge, Tanıtım Medya, AK bülten sorumluluğu, Siyaset Akademisi eğitimi, İl kadın kolları İnsan Hakları Birim Başkanlığı yaptı İngilizce ve Arapça bilen Baltacı, son olarak Sekreterya Birim Başkanlığı görevini yürütüyordu. İstinye Üniversitesi Adalet 2. sınıf öğrencisi olan Baltacı, evliydi.