Onlar şimdi yoklar. Unutulup gittiler. Ama biz buradayız. Dimdik, sapasağlam ayaktayız." dedi. Başkan Erdoğan, Cumhur İttifakı'na saldıranlara da tepki gösterdi, "Daha önce de bu tarz şeylerle karşılaştık. Ama hepsinden güçlenerek çıktık. Yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Netanyahu'yu alkışlayan ABD Kongresi'ne Özgür Özel'den tepki: Bu katliama ortak olmaktır Netanyahu'yu alkışlayan ABD Kongresi'ne Özgür Özel'den tepki: Bu katliama ortak olmaktır

"SON 5 AYIN MUHASEBESİNİ YAPTIK"

"Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım, kıymetli misafirler, AK Parti Grup Toplantımıza başlarken sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Toplantımıza teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldin diyorum, ekranları başında bizi izleyen aziz milletimize de sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Grup toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Dün Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı heyecan içinde yaptık. Son 5 ayın muhasebesini hem de illerimizin röntgenini çektik. Teşkilatımızın kararlılığı ve dinamizmi karşısında partimizin genel başkanı olarak büyük bir gurur duydum.

İSTİŞARE KAMPLARININ TARİHLERİ BELLİ OLDU

Partimizin kuruluşundan itibaren ortak akıl ile hareket ettik. Bunu güçlendirerek sürdüreceğiz. Son 1 yıla damga vuran seçimler dolayısıyla istişare kamplarını yapamadık. Bunu önümüzdeki haftalarda yapacağız. Milletvekilleri ile 7-8 Haziran'da - belediye başkanları ile 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz.

Bu süreci de dava ve yol arkadaşlarımıza halel getirmeden yerine getireceğiz.

Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bayrak yarışı olarak görüyoruz. Motivasyonunu yitiren arkadaşlarımız varsa kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız. Heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz. Kurulduğumuz günden beri yenilenerek geliyoruz.

Bundan sonra da aynı çizgide devam edeceğiz. TBMM bu 1 yıl içinde gece gündüz demeden çalıştı. Milletimizin beklentilerini karşılayacak yasaları çıkardı. Tüm kabine üyelerimiz de gecemizi gündüzümüze katarak milletimizin refahı çalıştık, için ter döktük.

Diplomaside olduğu gibi iç siyasette de yoğun gayret içerisindeyiz. Geniş bir yelpaze kanunlaşma sürecinde olan düzenlemeler var. Öğretmene şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirmesine ihtiyaç duyuyoruz. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Sivil anayasa sürecinde meclis başkanımızın çalışmalarına destek vermemiz önemlidir. Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz. Biz sonuna kadar uzlaşmacı ve yapıcı tutumumuzu koruyacağız. Allah'ın izniyle ülkemizi her alanda yeni seviyelerle ve rekorlarla buluşturacağız. Türkiye'nin son 21 yılına mührünü vurmuş bir kadro olarak gelecek asrına da eserlerimizle ve katkılarımızla biz istikamet çizeceğiz.

"YEREL SEÇİMLER GÜVEN OYLAMASI DEĞİLDİR"

31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Önce 14 Mayıs, 2 hafta sonra 28 Mayıs'ta hükmeti Cumhur İttifakı'na emanet etmiş. Yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır. Bu ikisini birbirinden ayırmalıyız. Biz 31 Mart seçimlerine ilişkin mesajı aldık. Milletin Cumhur İttifakından ya da AK Parti'den desteğini çektiğini sananlar yanılırlar. Hiç sağa sola bakmadan hedeflerimize kilitlenecek, milletimizin yüklediği emanetin hakkını vereceğiz.

Editör: UHA HABER MERKEZİ