Cumhurbaşkanı Erdoğan Her Anında Hep Yanında İstanbul İftar Buluşması programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Suriye'de Irak'ta, Sudan'da ve son olarak Gazze'de vuku bulan hadiseler bu mübarek günlerin sevincini layıkıyla idrak etmemize mani oluyor. Terör devleti İsrail tam 168 gündür Gazzeli kardeşlerimizi alçakça katlediyor. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastanelerin işgal güçleri tarafından özellikle hedef alındığını görüyoruz. Uluslararası kurum ve kuruluşlar ise İsrail yönetiminin bu barbarlığını basit tepkiler dışında sadece seyrediyor.

"ZALİMİN YANINDA ESAS DURUŞA GEÇTİLER"
Türkiye olarak bölgedeki dostlarımızla iş birliği içerisinde Gazzeli mazlumlara yardım etmeye bir nebzede olsa acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Zulme karşı duruyor Gazzeli kardeşlerimizi destekliyoruz. Onlar görmese de Filistin halkıyla birlikte dünyadaki tüm mazlumların Türkiye'nin samimi çabalarının en yakın şahididir. Zulme ve işgalcilere karşı direnen Filistinli kardeşlerimize terörist iftirası atanların söylediklerini ise zaten dikkate almıyoruz. Türkiye ve birkaç ülke dışında İsrail'e ve Batılı destekçilerine karşı sesini yükselten aktör neredeyse yok.İsrail'den özür dileyen değil, dik ve dirayetli tavrıyla İsrail'e özür dileten Türkiye gerçeği ülkemizdeki kimi çevreleri öteden beri rahatsız ediyor.

Orada ABD'nin belli tipleri bana şu soruyu sordular, siz özellikle Filistin'e nasıl bakıyorsunuz? Siz Filistin'deki bu kişilere nasıl bakıyorsunuz? Sizin baktığınızın tam aksiyle bakıyorum. Onlara elimizden gelen destek neyse o desteği de sonuna kadar vermeye varız demiştim. Bu işin arkasında nelerin olduğu çok açık net ortada. Bunlar Suriye meselesinde olduğu gibi zalimin yanında esas duruşa geçmişlerdir. İsrail'e özür dileten Türkiye gerçeği ülkemizdeki kimi çevreleri rahatsız ediyor. Bugüne kadar bu lobilere boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz. İsrail'in vahşetine tavrımızı en sert şekilde ortaya koymayı sürdüreceğiz.

"MAZLUM VE MAĞDURLARA CESARET AŞILADIK"
Bölgemizde patlak veren her kriz ekonomi başta olmak üzere her alanda güçlü olmamız gerektiğine işaret etmektedir. Ne zaman güçlü olduysak mazlum ve mağdurlara da cesaret aşıladık. Ne zaman ülke ve millet olarak zayıf düşüp kan kaybettiysek kendi vatanımızda bile beka tehdidiyle karşı karşıya kaldık.

Ekonomik, siyasi krizleri hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Darbeden sosyal kaosa kadar başımıza gelen her hadisenin ülkemize ağır faturaları oldu. Ülkemiz uzun yıllar boyunca bu kriz sarmalından maalesef çıkamamıştır. Hükümetlerinin ortalama ömrünün 1,5 yılı bulmadığı tabloda zaten başka bir sonuç beklenemezdi.

Türkiye'yi kriz girdabından biz kurtardık. Zaman zaman kasislerle karşılaşssak da hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Çevremizde yaşanan onca sıkıntıya, çatışmaya hatta 2 yıldır fazladan süren savaşa rağmen rotamızdan sapmadık. 2023 yılına dair açıklanan her veri doğru yolda olduğumuzu ispat ediyor.

"FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"
İşsizlik oranı son 10 ylın en düşük seviyesini gördü. Şubat ayında en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Turizmde geçen sene 57 milyon turist ile kapadık. Türkiye'nin sağlık turizmden aldığı pay artıyor. Hastanelerimize 1,2 milyon başvuru yapıldı. Yapımı süren şehir hastanelerimizin de devreye girmesiyle bu sayının daha da yükseleceği kanaatindeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu

Tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntı kaynağımız enflasyondur. Hiçbir ekonomik temeli olmayan saiklerle milletimizin aşına kan doğramaya çalışan fırsatçılara göz açtırmamaya kararlıyız. Hem aldığımız tedbirleri hem de uyguladığımız ekonomi programınının etkisiyle yılın ikinci yarısında hızla bir düşüşe şahit olacağız. Toplumumuzun her kesimlerinin refahı da artacaktır.

Felaket tellallarının hevesleri yine kursaklarında kalacaktır. Mayıs seçimleri öncesinde de milleti panikletmek için her yolu denediler. Biz ekonomik programımıza ve ekibimize güveniyoruz. Şunu çok iyi bilmenizi isterim biz sadece günü kurtarmanın değil Türkiye ve Türk ekonomisi için en doğrusunu yapmanın çabasındayız. Karşımızdakilerin böyle bir dertleri olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz.

"İSTANBUL'DA 1.5 MİLYONU YAKALAYACAĞIZ"
Buraya Ankara'dan geldim. Ankara'da hamdolsun Murat kardeşimin görevi zamanında yaptığı milet bahçesinde mitingimizi yaptık. Katılım 200 bin civarındaydı. Yarın da inanıyorum ki 1.5 milyonu yakalayacak mitingi İstanbul'umuzda yapacağız. İstanbul şu anda hizmete aç. Bunu yakalamak için 5 yılı kaybettik ama biz bir 5 yıl daha bekleyemeyiz. Bu kardeşiniz İstanbul'da görevi CHP'den almıştı ve o zaman İstanbul çöp, çukur, çamurdu.