13. Çalışma Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sona erdi 13. Çalışma Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sona erdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde açıklamalarda bulundu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sabahtan akşama değişiyor. Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Milletimiz ile omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız." dedi. Konuşmasında emekli maaşlarına da değinen Erdoğan, "Arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için daha çok çalışacağız. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sen Anadolu'nun beyler beyisin Kütahya, bugün de milli iradeye olan bağlılığınla Türkiye'nin beyler beyliğini hak ediyorsun. 

Erdoğan Kütahya

Mayıs ayındaki seçim sonuçları için sizlere teşekkür borcumuz var. Şahsıma verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. 31 Mart'ta da aynı oyları vermeye hazır mıyız? Şimdi de sizlerden Türkiye Yüzyılı belediyeciliği için, gerçek belediyecilik için destek istiyoruz. Hanımlar, en çok da sizden destek istiyoruz. Kale içeriden fethedilir. Kadının üstesinden gelebileceği hiçbir zorluk tanımıyoruz. 

Gençler, sizin de hanımların aşağısında kalmamanız lazım. Kütahya'da Cumhur İttifakı'na destek istiyoruz. Bu centilmence rekabetin en güzel şekilde neticelenmesini diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemizin güvenliğine, kazanımlarına göz dikenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

Hülyalarına dalanları rüyalarından uyandırmaya var mıyız?

Sırtını terör örgütlerine yaslayanlara en güzel dersi sandıkta verdi. Şimdi belediyede iktidar hülyalarına dalanları rüyalarından uyandırmaya var mıyız?

Yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sabahtan akşama değişiyor. Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Milletimiz ile omuz omuza verip meydanı karanlık hesaplara bırakmayacağız. Türkiye Yüzyılı vizyonunda kenetlenip yolumuzu devam edeceğiz.

Bayramı milli iradenin de bayramına dönüştürmeliyiz. Bunu Kütahya'nın yapacağına inanıyorum. Ülkemiz Gezi'den beri süren, 15 Temmuz'da daha da keskinleşen, 2018'den sonra alenileşen sıkıntılı süreçten geçiyor. Önümüze hangi badire çıkarsa çıksın ülkemizi hedeflerine doğru ilerlettik. Bu arada ciddi bedeller ödedik ödüyoruz. Yeri geldi darbecilere canımız pahasına direndik. Terör örgütlerini mağaralarına gömdük. Türkiye'de kendilerine yer bulamadılar. Hayat pahalılığı ile de mücadele ettik. en çok etkileyen kesimin başında emekliler vardı. Gönlümüz vatandaşın hayatını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. Ekonomi dediğiniz olay hesap kitap işidir. Dengeyi tutturamazsanız 70'lerde, 90'lardaki gibi siyasi sosyal çalkantıların pençesine düşmeniz kaçınılmazdır. Türkiye karşılıksız elde ettiği gelir kaynaklarına sahip değildir. Bir her kuruşu çalışıp kazanmak zorundayız. Gelirlerimizden 1 trilyon gelirinden fazlasını deprem harcamalarına harcadık.

"Emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz"

Emekli maaşlarına için ayrılan miktar 3 trilyon lira. En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil. Arzu ettiğimiz düzeye devlet millet olarak daha fazla çalışacak, daha fazla gelir elde edecek ortaya çıkan gelirden de emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz. birileri çıkıp 10 bin lira seyyanen ekleyelim diye emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Bunu eklemek demek 1.7 trilyon lira eklemek demek. Dikkat ediniz mevcut maaş tutarından bahsetmiyorum. Ek artışın maliyetini anlatıyorum. Ülkemizde tek çivi çakmasak, bütçeyi buraya aktarsak bile yetmiyor. Deprem harcamalarını tamamını bu iş için kullansak bile yine yeterli gelmiyor. Devletin çalışanlarına maaşlarına vermesek o zaman belki bu tutarı karşılayabiliriz.

 Biz her işin hesabını 85 milyonun tamamına vermekle mükellefiz

Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız. Sorumluluk makamında olmayanlar her aklına eseni söyleyebilir. Bizim için böyle bir durum söz konusu değil. Biz her işin hesabını 85 milyonun tamamına vermekle mükellefiz.

Geçen sene asrın felaketi olan büyük deprem yaşadık. Sadece bu depremlerin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar. Buna rağmen ekonomik dengeleri yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Bu yıl sonunda programın olumlu sonuçlarını görmeye başlayacağız. Ortaya çıkan kazançtan emeklilerimiz de istifade edecek. Atıp tutanlar istismar ve bozgunculuk peşinde. Ne millet ne de emekliler umurlarında. Asırlık meseleleri nasıl biz çözdü isek bugünkü sıkıntıları çözecek olan yine biziz. Son 21 yılı ondan önceki dönemlerinden çok iyiydi, yarınlarımız da bugünlerimizden daha iyi olacak. Bir kaos çıkarıp ülkeyi kendilerine mecbur etme derdindeler. Milletimiz onların sinsi oyunlarına eyvallah etmez.

Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın tepesine biz dikeceğiz. Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin ispatı şehirlerimize yaptığımız yatırımlardır. Kütahya'ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık.

"ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİNE, İSTİKRARINA GÖZ DİKENLERE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

"Kütahya, milli iradeye olan bağlılığıyla Türkiye'nin beylerbeyliğini hak ediyorsun. Öncelikle sizlere geçtiğimiz mayıs ayındaki seçim sonuçları için bir teşekkür borcumuz var. Onu ifade edelim. Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde verdiğiniz yüzde 68, cumhurbaşkanlığında şahsıma verdiğiniz yüzde 70 oranındaki destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. 31 Mart'ta da aynı oyları vermeye hazır mıyız? Şimdi sizden yerel seçimler için destek bekliyorum. Hanımlar bu konuda en çok size güveniyorum. Kaleyi sizler düşüreceksiniz. Hanımlar çok iyi çalışırsa bu iş olur. Biz kadının iradesinin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk tanımıyoruz. Beyler, sizlerin de onlardan aşağı kalmamanız lazım.

Eser ve hizmet siyasetinde yarışmak için ayrı adaylarla yarışa girdik. Şehrimiz için en iyi şekilde neticelenmesini diliyorum. Her Kütahyalı vatandaşımızın gönlümüzde ayrı bir yeri var. Seçimler gelir geçer ama muhabbet baki kalır. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Ülkemizin güvenliğine, istikrarına göz dikenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

MİTİNGE 35 BİN KİŞİ KATILDI

Bu millet tarihine saldırarak, sırtını terör örgütüne dayayanlara en güzel dersi sandıklarda verdi. Şu anda emniyetten resmi rakamlar geldi. Aldığım rakamlar 35 bin. Sandıklara da bunun yansıması lazım. Kütahya'da böyle bir sıkıntımız yok.

"MİLLETİMİZ SAHNELENEN ALİ CENGİZ OYUNLARINI ÇOK İYİ GÖRÜYOR"

Şehirlerimizin belli bir kısmında yapılan kirli ittifakları görüyorsunuz. Listeler geç veriliyor, aday isimleri değişiyor. Sahnelenen Ali Cengiz oyunları milletimiz çok iyi görüyor. 31 Mart'ta milletimizle omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız.

Bu yolculukta, Kütahya'nın da desteğini yanımızda göreceğimize yürekten inanıyorum.

Önümüz Ramazan... Bu mübarek günlerin her anını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bayramı Milli iradenin de bayramı haline dönüştürmeliyiz.

Kütahya yaklaşık 160 bin emeklimizin yaşadığı bir şehir.

"TERÖRİSTLERİ CUDİ DAĞI'NDA MAĞARALARA GÖMDÜK"

Ülkemiz Gezi Olayları'ndan beri süren, 15 Temmuz'dan sonra daha da keskinleşen, bölgesel ve küresel krizlerin derinleştiği bir süreçten geçiyor. Hedeflerimize doğru ilerlemeyi başardık. Ciddi bedeller ödedik. Yeri geldi darbecilere karşı canımız pahasına direndik, teröristlerle boğuştuk, Cudi Dağı'nda onları mağaralara gömdük, Gabar'da gömdük ve Türkiye'de kendilerine yer bulamadılar.

"6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN EKONOMİMİZE MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR"

Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istediği gibi atıp tutar. Sorumluluk makamında olmayanlar her aklına eseni söyleyebilirler. Bizim için böyle bir durum asla söz konusu değil. Yaptığımız her işin hesabını 85 milyonun tamamına vermekle mükellefiz. Attığımız her adımı en ince detayına kadar hesaplamak zorundayız.

6 Şubat depremlerinin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar. Buna rağmen ekonomik dengeleri yeniden yerli yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Bu yıl sonundan itibaren programın olumlu sonuçlarını görmeye başlayacağız. Ülkemizi büyüttükçe ortaya çıkan kazançtan her kesimdeki insanımız için emeklilerimiz de faydalanacak. Atıp tutanlara bakmayın, onların ne ülke ne de emeklilerimiz umurunda. Bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olanlar da bizleriz.

KÜTAHYA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en büyük ispatı şehirlerimize yaptığımız yatırımlardır. Kütahya'ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. 43 sağlık tesisi inşa ettik. 610 yataklı Kütahya Şehir Hastanemizin inşasında sona geldik.

24 km'den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 359 km'ye çıkardı.

Kütahya'da doğal gaz olmayan ilçe ve belde kalmayacaktır.

Önümüzdeki dönemde Kütahya'ya yaptığımız yatırımları katlayarak artıracağız. Kabine bizden oluşuyor. Hükümet aynı şekilde. E dolayısıyla bir de yerel yönetimde 31 Mart'ta sandıklardan biz çıkarsak el ele, gönül gönle dayanışma halinde neler olmaz ki neler."