Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler ile düzenlenen İftar Programı sonrası açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında, İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze dünyanın en büyük çocuk mezarlığına dönüştü. Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İSRAİLLİ YÖNETİCİLER GAZZE'DE ÖLEN BEBEKLERİN HESABINI VERSİN"

"Gazze dünyanın en büyük çocuk mezarlığına dönüştü. Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin. Bir miktar un, bir miktar makarna, belki bir kuru ekmek alabilmek için sıra bekleyen masum sivilleri katledenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. İsrail yönetimi ne yaparsa yapsın katil, zalim, hırsız, yalancı ve faşist olduğu gerçeğini artık gizleyemez.

Geçtiğimiz günlerde Zelenski ile görüştük. Seçimlerden sonra da Putin'i Türkiye'de ağırlayacağız. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.

Güney sınırlarımızda bir teröristan kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda müttefiklerimizden bölücü örgütlere verilen desteklerine son vermesini istiyoruz.

"40 BİN TONDAN FAZLA YARDIMI MISIR ÜZERİNDEN GAZZE'YE ULAŞTIRDIK"

İsrail basınından dikkat çeken iddia: Tutuklanacak mı? İsrail basınından dikkat çeken iddia: Tutuklanacak mı?

Netanyahu ve suç ortaklarına bu cesareti veren, üzülerek ifade ediyorum, İsrail'e koşulsuz askerî ve diplomatik destek sağlayanların ikircikli politikalarıdı. Biz konuştuğumuzda Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor. Tayyip Erdoğan'ın hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamadılar. Türkiye olarak 40 bin tondan fazla insani yardım malzemesini Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırdık. Çözüm 1967 sınırlarını temelinde Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bağımsız Filistin devletindedir.

"PUTİN'İ TÜRKİYE'DE AĞIRLAYACAĞIZ"

Geçtiğimiz günlerde Zelenski ile görüştük. Seçimlerden sonra da Putin'i Türkiye'de ağırlayacağız. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.

"BİR TERÖRİSTAN KURULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Güney sınırlarımızda bir teröristan kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda müttefiklerimizden bölücü örgütlere verilen desteklerine son vermesini istiyoruz."