Tüm Türkiye İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerdeki seçimleri yakından takip ediyor. Özellikle İstanbul Türkiye gündemine damgasını vuruyor. Ancak Anadolu şehirlerinde de kıran kırana bir mücadele yaşanıyor. Bu mücadelenin merkezi haline gelen üç ildeki durum da merakla bekliyor. İşte o kıl payı iller:

Irak'tan 30 yıl sonra bir ilk: Türkiye sınırına üs kurdu Irak'tan 30 yıl sonra bir ilk: Türkiye sınırına üs kurdu

YALOVA'DA 1 OY
Son iki yerel seçimin kuşkusuz en tartışmalı illerinden biri Yalova oldu. 2014'te seçim 1 oy farkla bitti, itirazlar yapıldı, YSK kararı ile seçim yenilendi. 1 Haziran 2014'te yapılan ikinci seçimin sonucunu da 200 oy belirledi. 2019'da ise CHP'nin adayı sadece 613 farkla seçimi kazanmıştı. 31 Mart'ta AK Parti Yalova'da Mustafa Tutuk ile yarışa giriyor. CHP ise bu kez eski il başkanı Mehmet Gürel'i aday gösterdi. Anketler bu ilde yine kafa kafaya bir yarış olmasını öngörüyor.

GİRESUN
2019'da Giresun'da AK Parti kazandı. CHP'nin itirazı üzerine geçersiz oylar tekrar sayıldı. AK Parti'nin 319 oy farkla başkanlığı kazandığı kesinleşti. Anketler, 31 Mart'ta seçimin sonucunu yine yüzlerle ifade edilecek oyların belirleyeceğini ortaya koyuyor. 31 Mart'ta AK Parti mevcut Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile yarışa giriyor.

KARAMAN
Karaman da kıl payı illerin başında geliyor. Bu ilde Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor. 2019 seçimlerinde MHP'nin adayı bin civarında bir oy farkıyla kazanmıştı. Bu seçimde de farkın çok az olacağı hesaplanıyor. MHP seçimde mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, AK Parti de eski milletvekili Mevlüt Akgün ile yarışacak.